3 MART KÜTÜPHANESİ ve AYÇA KIZ

3 MART KÜTÜPHANESİ ve AYÇA KIZ

Öz görevi insan yetiştirmek olan 3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulunun yeni kütüphanesi 15 Ocak Cuma günü açıldı. Ayça'mızın annesi Hilal Azak ve babası Metin Azak'ın  tefriş ettiği kütüphanemiz açılışı için yeni normaller kapsamında sade bir tören düzenlendi. Prof. Dr. Selçuk Şirin'in onur konuğu olduğu törende duygusal anlar hiç bitmedi.

Okul Müdürü Ayla Okumuş'un açılış konuşmasıyla başlayan törende okul müdürü özetle " 9 yıl öğrencimiz olmasından gurur duyduğumuz kızımız Ayça adına tefriş edilen kütüphanemizde binlerce Ayça'nın yetişecek olması yüreğimize bir nebze olsun su serpmektedir" dedi. Okul müdürünün konuşmasından sonra Ayça'mızın babası Metin Azak duygu yüklü bir konuşma yaptı. ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, Ayça ile ilgili duygularını dile getirerek  Hilal ve Metin Azak'a  ve  bu mini açılışa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Selçuk Şirin'e de teşekkür etti. Pandemik törenin son konuşmasını Prof. Dr. Sayın Selçuk Şirin yaptı. Sayın Şirin konuşmasında kitap okumanın öneminden bahsederek Ayça'nın 15 yıllık kısacık ömrüne sığdırdığı güzellikleri, ailesinden,  gururla dinlediğini ifade etti. Daha sonra Ayça'nın arkadaşlarından iki öğrenciyi mikrofona davet etti. Öğrencilerimizden Mert Tiryaki ve Billur Zeynep Çimenler;  Ayça ile ilgili duygu yüklü, gurur verici anılarını anlattılar ve bu anılar izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Pandemi kurallarına göre kütüphanemizin açılışı yapıldı. ÇEK Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Buğra Küçükkayalar Hilal ve Metin Azak'a teşekkür plaketi verdi.

"Kitap okumayan ile okuma yazma bilmeyen arasında hiçbir fark yoktur. " sözünü benimseyen kurumumuz Ayça Kız'ımızın anısına yakışır bu kütüphaneye, çocuklarımızın geleceği, kitapları okuyacağı günleri iple çekiyor. Kitaplar okundukça, kütüphaneler kullanıldıkça güzelleşir.

Okumaya kendini adamış Ayça Azak ve kitaplığı yeni nesillere de hizmet ederek, ışık olacaktır. 


18.01.2021

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.