3 MART'IN BİLİM ŞENLİĞİ BİR BAŞKA OLUR

3 MART'IN BİLİM ŞENLİĞİ BİR BAŞKA OLUR

2015-2016 Eğitim-öğretim yılı Fen Bilimleri ve Matematik  dersleri  çerçevesinde öğrencilerimizin yıl boyu yaptığı çalışmalar ve gösteri deneylerinin sergilendiği  ''Bilim Şenliği'' Yönetim Kurulu başkanı  sayın Buğra Küçükkayalar, Kurucu temsilcimiz  Prof.Dr. sayın Ulviye Özer, Eğitim Kurulu Başkanı Prof.Dr.sayın Füsun Kuter, Yürütme Kurulu Başkanı sayın Cumhur ÖZCAN ve ÇEK Yönetim Kurulu üyeleri, Okul Müdürümüz sayın Ayla Okumuş ,Okul idarecilerinin,öğretmenlerimizin  ve velilerimizin katılımıyla  gerçekleşti.

"Başımıza İcat Çıkartın" diyerek yola çıktığımız, denediğimiz, yanıldığımız ve eğlenerek öğrendiğimiz bu serüvenin sonunda, Sene sonu projeleri, gösteri deneyleri, atölyeler ve sergilerimizde; MakeyMakey Kiti, Hologramlar, praksinoskop, FLL robotu, 3 ve 4 boyutlu uygulamalar, uzaktan kumandalı devreler, temiz enerji standları, tesla bobini, basınç deneyleri, origami, pratik çarpmalar, bardak bardak çarpma, origami ile Pisagor teoreminin ispatı, akıl oyunları atölyesi, kibritli mantık oyunları gibi birçok eğlenceli etkinlik ve deney vardı. Çok sayıda velinin gezdiği stantlarda öğrencilerin deneylerini büyük bir heyecanla anlatmaları ve bilime olan merakları görülmeye değerdi.

İlkokul öğrencileri de öğretmenlerinin rehberliğinde tüm stantları ziyaret ederek abla ve ağabeylerinden bilgiler aldılar. Öğrencilerimiz ve velilerimizin keyifli zaman geçirdiği bu etkinlik için Fen ve Matematik zümrelerine ve görev alan öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız bu eğlenceli ve öğretici deneyimi her yıl keyifle yaşamayı diliyoruz.


10.06.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.