24 KASIM'A COŞKULU KUTLAMA

24 KASIM'A COŞKULU KUTLAMA

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumlarının "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle düzenlediği gecede coşku doruğa ulaştı.

 

Podyum Davet'te düzenlenen geceye, ÇEK Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak, önceki dönem başkanlarından ve Denetleme Kurulu Üyesi Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Prof. Dr. Rüçhan Uz, 3 Mart Anaokulu Kurucu Temsilcisi Ali Kara, okul ve kurum müdürleri ile öğretmenler katıldı.

 

Prof. Dr. Parlak, gecede yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in tarihsel gelişim sürecinde elde edilen kazanımların, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, çalışkan, fedakâr öğretmenler sayesinde gerçekleştiğini bildirdi.

 

Atatürk'ün, "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır"  deyişini anımsatan Prof. Dr. Parlak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmenlik" sıfatını kabul ettiği günün değerli öğretmenlere ithaf edilmesinin, öğretmenlere verilen büyük önemin göstergesi olduğunun altını çizdi.

 

Prof. Dr. Parlak, her türlü zorluğa ve olanaksızlığa karşın, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza, aklın ve bilimin rehberliğinde dogmalardan arınmış, ailesine, topluma, insanlığa yararlı ve çağdaş bireyler yetiştirme uğraşında olan öğretmenlere şükranlarını sundu. Geleceği belirleyen en önemli unsurun eğitim ve öğretim olduğuna dikkati çeken Parlak, "sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇABAMIZI BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİZ

"Toplumsal hoşgörünün yerleşmesi, demokrasimizin geleceği ve çağdaş dünyadaki yerimizi alabilmemiz, ancak çağdaş eğitim-öğretim ve "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" ile mümkündür. Bu ilkeler doğrultusunda kuruluşundan günümüze 26 yıldır çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar ve özgür bireyler yetiştirmek uğraşı veren Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi,  insan aklının özgürleşmesi, eleştirel düşünce ve yaratıcılığının ön plana çıkartılması, yaşamın her alanında bilim ve aklın egemen kılınması, laik ve demokratik bir yaşam tarzının sürdürülmesi hedefi ile geleceğin aydınlık gençlerini yetiştirmek için çabalarını sizlerle birlikte sürdürecektir.

Bu inanç ve sizlere olan güvenle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum."

Konuşmanın ardından güftesi şair Nedim Saatçioğlu, bestesi de Bahadır Sevik tarafından yapılan ve öğretmenlerin seslendirdiği "3 Mart'lıyız biz" şarkısı ile "öğretmenlerin gülümseten yanları" başlıklı videosu izlendi.

Prof. Dr. Müfit Parlak, 3 Mart Eğitim Kurumlarında 5 yıl çalışanlara ve yaptığı bestelerle birçok başarı kazanan 3 Mart İlkokul - Ortaokul müzik öğretmeni Bahadır Sevik'e, plaketlerini takdim etti.

Prof. Dr. Rüçhan Uz,  "3 Mart'lıyız biz" şarkısının sözlerini yazan şair Nedim Saatcioğlu'na teşekkür belgesi verdi.

Prof. Dr. Füsun Kuter, Prof. Dr. Rüçhan Uz, Prof. Dr. Müfit Parlak, Buğra Küçükkayalar ve Ali Kara, veliler tarafından öğretmenlere yapılan bağış kartlarını takdim ettiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü pastasının kesilmesinin ardından sahne alan 3 Mart Anaokulu müzik öğretmeni Fatih Tatlıdil, seslendirdiği hareketli parçalarla coşkuyu doruğa çıkarttı.

Bahadır Sevik, Gonca Tunçay, Ceren Turan, Beyza Boz ve Yasemin Özkan, söyledikleri parçalarla geceye renk kattı.


29.11.2021

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.