20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." M.Kemal ATATÜRK

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Okulumuzun  4, 5, ve 6. sınıf öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü etkinlikleri kapsamında Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen Çocuk Hakları yürüyüşüne katıldılar. Öğrencilerimiz yürüyüş boyunca kendi hazırladıkları ve taşıdıkları pankartlar ile çocuk haklarına ve bu hakların ihlallerine dikkat çekmeyi amaçladılar.

Yürüyüş FSM bulvarında başladı ve Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde son buldu. Halk evi önünde yapılan programda Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa BOZBEY ve okulumuz öğrencilerinden, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sevim Eda ARSLAN konuşma yaparak günün anlam ve önemine değindiler.  Program  Ritim Atölyesi ile Çocuk Hakları isimli etkinlik ile son buldu.


21.11.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.