2. YABANCI DİLLERDE 3  MART'IN BAŞARISI

2. YABANCI DİLLERDE 3 MART'IN BAŞARISI

Okulumuz, İstanbul Özel Irmak Okulları'nın Türkiye genelinde, özel ve resmi Ortaokullar arasında düzenlemiş olduğu "Ülke Maket Yarışması" na hem Almanca hem Fransızca alanında katılmıştır. Yarışmanın amacı öğrencilerin öğrendikleri ikinci yabancı dilde farklı kültürler arasında bağlantı kurmalarını, yabancı dil bilgilerini kullanarak duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamaktır. Yarışma şartlarına göre öğrenciler bir ülkenin sembolü haline gelmiş olan bir yerin maketini hazırladılar ve öğrendikleri ikinci yabancı dilde bu maketin sunumunu da yaparak maketlerini tanıttılar.

Yarışmaya Almancadan Dilara Bayram'ın hazırlamış olduğu Berlin Duvarı ve Doğa Özer'in Berlin'de bulunan Dünya Saati maketi ile katılım sağlanmıştır.  Fransızca ise Emek Bilge Aydın'ın hazırladığı Paris'te bulunan Louvre Müzesi maketi ile katılmıştır.

Yarışmanınfinal sonuçları,19 Şubat 2016 tarihinde Irmak Okulları'nınİstanbul'daki kampüsünde düzenlemiş olduğu ödül töreninde açıklandı. Almanca ve Fransızca öğretmenlerimiz Burcu Yurtseven ve Gülistan Ova'nın rehberliğinde 3 öğrencimiz ile birlikte törene katılan okulumuz 302 eser arasından seçilerek final listesine girmekle kalmayıp derece ile dönmüştür. Almanca öğrencilerimizden Dilara Bayram 3.lük, Doğa Özer 4.lük Fransızca öğrencimiz Emek Bilge Aydın'da 5.lik derecesini kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz ve başarılarının daimi olmasını diliyoruz.

Ayrıca maketlerin tüm yapım aşamasında yönlendirmeleri ve fikirleri ile destek olan Görsel Sanatlar öğretmenimiz Şirvan Ö.Göktürk'e, Almanca öğretmenlerimiz Burcu Yurtseven, Hafize Korkmaz'a ve Fransızca öğretmenlerimiz Gülistan Ova 'ya ve Şeyma Aslan'a teşekkür ediyoruz


05.03.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.