3 MART YARIŞIYOR

Matematik haftası kapsamında düzenlenen ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu 1.Akıl Oyunları Şampiyonası, 1 Mart 2016 tarihinde, okulumuzun ev sahipliğinde, Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı'nın işbirliği ile gerçekleşti.

Tüm gün süren etkinlik konferans salonunda yönergelerin açıklanması ile başladı ve altı bölümden oluşan yarışma ile devam etti.

Yarışma yapılırken öğrencilerin heyecanı ve azmi görülmeye değerdi. Öğrenciler bütün bölümlerde farklı heyecanlar yaşayarak yarışmayı sürdürdüler.

Yarışma yirmişer dakikalık bölümler halinde gerçekleşti. Öğrencilerimizi Akıl Oyunları ile tanıştırarak gelecek yıllarda ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek öğrencileri keşfedebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliğe gruplar beşer kişilik takımlar halinde katıldı. Yarışma takım çalışmasının önemini kavrattı ve takımdaki öğrencilerin birbiri ile uyumlu çalışmalarını sağladı.

Yarışmanın bölümleri sırası ile aşağıdaki gibi gerçekleşti.

1.Sudoku Oyunları

2.Kelime Oyunları

3.Akıl Oyunları

4.Matematik Oyunları

5.Mantık Oyunları

6.Mekanik Oyunlar

Yarışma sertifika ve hediyelerin verilmesi ile sonlandırıldı.

Okul Müdürümüz Sayın Ayla OKUMUŞ ve Kurucu Temsilcimiz Sayın Prof.Dr. Ulviye ÖZER'in de yarışmayı izlemeye gelmeleri öğrencilerde farklı bir motivasyon ve heyecan kattı.

Takım puanları Türk Beyin Takımı Ekibi tarafından belirlendi.

5.Sınıflarda 5A-1 grubu 585 puan ile birinciliği kazanmıştır.

Bartu AKGÜN                                    Burcu TOKURİ

Arda Ali YAZGAN                              Deniz CANKURTARAN

6.Sınıflarda 6D-4 grubu 558 puan ile birinciliği kazanmıştır.

Berkay ULUTAŞ                                İlayda TEKCAN

Azra Nihan YENİLMEZ                       Defne ASLAN

Helin TAYAM                                     Pelin SANLI

7.Sınıflarda 7A-2 grubu 838 puan ile birinciliği kazanmıştır. Aynı zamanda okul birinciliğini de elde etmişlerdir.

İlke Nil GÖKÇE                                 Sami Efe GENÇOĞLU

Özgür EKİNCİ                                   Onur SÜNNETÇİOĞLU

Duygu DUŞ                                       İdil ULUDAĞ

8.Sınıflarda 8A-3 grubu 750 puan ile birinciliği kazanmıştır.

İrem GEZER                                     M.Ata SERİN

S.Çağla DEMİREL                             Ece Yıldız BULUT

Dicle GÖKDEMİR

Matematik zümresine bu çok yararlı ve  güzel etkinliği teşekkür ediyoruz.

12.03.2016