18 MART ÇANAKKALE'DE YAZILAN DESTAN

18 MART ÇANAKKALE'DE YAZILAN DESTAN

Bu vatan, yetişmiş aydın insana en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde 250.000 genç aydınını toprağa gömmüş, bunun sıkıntısını sonradan çekmiş olmasına rağmen dünyaya "Çanakkale'nin Geçilemeyeceğini" de ispat etmiştir. En önemlisi de Çanakkale ruhu Milli Mücadelenin başlangıcı olmuştur.

Türk tarihinin altın sayfalarından ve destanlaşmış savaşlarından biri olan Çanakkale zaferi'nin 101. yıldönümünü kutlamak ve bu destanı yazan kahramanları anmak üzere okulumuzda bir tören gerçekleştirildi. Tören 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam önemini belirten konuşmayı okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Sayın Caner BURAK yaptı.

Çanakkale'de yaşanan acılar dillerde ve gönüllerde türkü oldu. 6.sınıf öğrencilerimizden oluşan koro, Müzik öğretmeni Sayın Bahadır SEVİK yönetiminde duygu dolu türküler seslendirdiler.

Çanakkale destanının bilinmeyen yönlerini Sayın Tansu ERÇEVİK, "Çanakkale Anlatısı" adlı sunumla anlattı.

Son olarak da Drama Öğretmenimiz Sayın İbrahim KARABULUT'un hazırladığı ve öğrencilerimizin sunduğu "Anılarla Çanakkale" draması izleyenleri savaş yıllarına götürdü.

Bu zaferi bize yaşatan Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ismi bilinen veya bilinmeyen şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.


18.03.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.