101. YILINDA İSTİKLAL MARŞI VE AKİF

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı mücadelemizin bir nişanesi olarak aklımızda ve kalbimizde taşıdığımız İstiklal Marşı'mızın kabulünün 101. yılı konferans salonumuzda yapılan törenle kutlandı.

12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisinde dakikalarca ayakta alkışlanarak kabul edilen İstiklal Marşı, yaşadığımız acıların, yoklukların yine de bitmeyen umudumuzun, azmimizin Mehmet Akif Ersoy'un ağzından anlattığı mizanseni 6. sınıf öğrencilerimiz başarıyla sergiledi. Programın akışı içinde, kurtuluş mücadelesini ve Mehmet Akif Ersoy'un şiiri yazma sürecini anlatan öğrencilere öğrenci korosu İstiklal Marşı'mızı okuyarak eşlik etti.

Töreni 4, 5, 6, 7 ve 8.  sınıf öğrencilerimiz ilgi ve heyecanla izledi.

Tören programını hazırlayan Türkçe bölümüne ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"

Mehmet Akif Ersoy

17.03.2022