OKUL MECLİSİMİZ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

OKUL MECLİSİMİZ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulunda demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen seçimin ardından 22 Aralık 2023 tarihinde Okul Meclisimiz  ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Okul Müdürümüz Ayla Okumuş'un da katıldığı, Okul Başkanımız Mert Erkul'un açılış konuşmasını yaptığı seçimden sonraki ilk birleşimde Meclis üyelerimiz aşağıdaki metni okuyarak yemin ettiler.

"Meclis çalışmalarına etkin ve verimli bir şekilde katılacağıma, Meclis tarafından verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğime, demokrasi kültürünü okulda ve toplumda yaşatacağıma, millî ve manevi değerler ile insan hak ve özgürlüklerine saygı duyacağıma, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş ve demokratik hedeflere ulaşmak için azimle çalışacağıma ant içerim."

Tüm meclis üyelerimizin katıldığı toplantıda öğrencilerimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında Okulumuzu gururla temsil edeceklerini, Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı kalacaklarını vurgulayarak:

· Öğrencilerin okulun genel düzenine uymalarını sağlamak, bu düzene uyulmasında katkıda bulunmak.

· Okulda öğrenciler arasında karşılıklı saygı ve anlayışla hareket edebilme alışkanlıklarını kazanmada çaba göstermek.

· Öğrencilerde sorumluluk duygusunun gelişmesini sağlamak

· Kendilerini eleştirme ve kontrol edebilme yetilerini geliştirmek

· Öğrencilere çevre problemlerine eğilebilme ve onları çözebilme yeteneğini kazandırmak.

· Öğrencilere okulu sevdirmek, benimsetmek sıcak bir atmosfer içinde çalışma ve kişisel atılımlar yapabilme alışkanlığı kazandırmak.

· Gerek kendilerinin, gerek okulun bütün öğrencilerinin görüş, seziş, buluş ufuklarını geliştirici ilkeler doğrultusunda çalışacaklarını belirttiler.

Okul Meclisimizin Akademik, Sanat, Spor, Medya ve İletişim alt komisyonlarını oluşturduğu bu ilk buluşması sonrasında Ocak ayında ikinci toplantının yapılma kararı alındı.

Toplantı iyi dilek ve temennilerle sonlandırıldı.

Okul Meclisimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.


08.01.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.