ÖĞRENCİLERİMİZE GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliğinden Doç.Dr.Efsun Dindar , 5.6.ve 7.Sınıf öğrencilerimize  geri dönüşüm ve sıfır atık ile ilgili  sunum yaparak  öğrencilerimizi bilgilendirdi. Atıkların çöp olmadığını, kullandığımız ürünleri tek kullanımlık plastiklerden seçilmemesi gerektiğine vurgu yapan Efsun Dindar, sıfır atığın ülke ekonomisine katkısından da bahsetti. Bununla birlikte geri dönüştürülmüş malzemelerden elde edilecek ürünlerin tüketilmesi konusunda örnekler verdi. Evsel atıkların ayrıştırılarak çıkarılması ve geri dönüşümün gereklilik olduğunu konuştuğumuz sunum sonunda güncel hayattan değişik örneklerle öğrencilerimizin dikkati konuya çekildi. Sunum sonunda sorularımızı cevaplayan Doç.Dr.Efsun Dindar'a  çok teşekkür ediyoruz.

06.04.2023