NESİN MATEMATİK KÖYÜNDEYDİK

NESİN MATEMATİK KÖYÜNDEYDİK

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu olarak geleneksel hala getirdiğimiz Nesin Matematik Köyü gezimizi 7. sınıf öğrencilerimiz ile 26 Mayıs 2023 tarihlerinde Şirince'de gerçekleştirdik.

Nesin Matematik Köyü, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün 1 kilometre uzağındaki Kayser Dağı'nın yamaçlarındadır. Gerçek anlamda bir köydür Nesin Matematik Köyü.

Nesin Vakfı'na ait olan Matematik Köyü tamamen halkın bağışları ve gençlerin gönüllü emeğiyle imece usulü kurulmuştur ve 2007'den beri hizmet vermektedir. Üniversite öğrencilerini hedefleyerek kurulan Matematik Köyü, yoğun talebe dayanamayarak kuruluşundan bir yıl sonra kapılarını lise ve ilköğretim öğrencilerine açmıştır.

 Matematik Köyü'nün muhteşem ortamında Ali Nesin'in matematik dersi anlatımı eşliğinde öğrencilerimiz keyifli bir ders geçirdiler. Ziyaretimizin en öğretici tarafı  akademisyen  Ali NESİN ile tanışmak ve onun birikimlerinden faydalanmak oldu.

Genelde müfredatlara sığmayan temel, ilginç konuları ayrıntılarına inerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmayı da hedefleyen Matematik Köyü, bu yönüyle Türkiye'de ve hatta belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir yer.

Hem biz öğretmenler hem de öğrencilerimiz adına keyifli ve öğretici geçen gezimize katılan tüm öğrencilerimize gösterdikleri örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyor, bu deneyimi tekrar yaşamayı diliyoruz.

Geziyi düzenleyen matematik bölümü öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.


01.06.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.