3 MART ÖĞRENCİLERİ EDEBİYATÇILARIMIZIN MÜZELERİNDEYDİ

3 MART ÖĞRENCİLERİ EDEBİYATÇILARIMIZIN MÜZELERİNDEYDİ

7. sınıf öğrencilerimiz "Edebi Bilgiler ve Kompozisyon" dersi kapsamında hem öğrenilenlerin pekişmesi hem de edebiyata karşı olan ilginin artırılması amacıyla okulumuz Türkçe Bölümü İstanbul'a Kültür ve Edebiyat türü düzenledi.

Aşiyan'da Tevfik Fikret'in müzeye dönüştürülen evi ile başlayan gezi, Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümünde Gülhane Parkı'nda anıldı. Ardından Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi'ni gezen öğrenciler özellikle el yazması eserlere büyük ilgi gösterdi.

Sahaflar Çarşısı'nda eski yeni pek çok kitap ve dergiyle geçirilen zamanın ardından tarihi MISIR APARTMANI'nda Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği ve artık müze olarak kullanılan kat müze rehberinin anlatımı eşliğinde gezildi.

En ilgi gören müzelerden biri olan Masumiyet Müzesi'nin her noktası kitaba paralel bir anlatımla gezilirken ayrıntı hayranlıkla incelendi.

Gezinin son noktası olan Orhan Kemal Müzesi'nde ise öğrencileri Orhan Kemal'in oğlu değerli yazar Işık Öğütçü'nün karşılaması, tadına doyulmaz sohbetinin yanı sıra gösterdiği misafirperverlik geziyi unutulmaz kılan bir diğer güzel ayrıntı oldu.

Son derece verimli, öğretici ve edebiyata ilgiyi artıran gezimiz öğrencilerimizin ailelerine teslim edilmesiyle son buldu.

Geziyi düzenleyen Türkçe Bölümü'ne teşekkür ederiz.


05.06.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.