geleÇEK SENİNLE ŞEKİLLENECEK

geleÇEK SENİNLE ŞEKİLLENECEK

geleÇEK Projesi kapsamında üçüncü hatıra ormanımızı "ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları 2022-2023 Mezunları' olarak hayata geçirdik.

Tüm dünyada değişen iklim koşulları yanlış ve eksik çevre politikaları, yangınlar ve rant savaşları sebebiyle orman alanları gitgide azalmakta ve geleceğimiz büyük felaket senaryolarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Tüm bu nedenlerden dolayı 4 yıl önce hayata geçirdiğimiz ''geleCEK''projemiz, 3 Martlı öğrencilerimizin ilkokuldan ortaokula, ortaokuldan liseye gitmeden önce toplamda 30 fidan dikerek doğaya katkıda bulunmasını hedefliyor. Okulumuza kayıt yaptıran her veli, öğrencisinin bir üst kademeye geçebilmesi için 10 fidan dikmesini ve bunu belgelemesini kabul ediyor.

Pandemi nedeniyle bir yıl ara verdiğimiz geleCEK projemize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

İlk yıl Orhaneli ilçemizde orman yangını sebebiyle ağaçsız kalan bir alanı 3000 fidan dikerek ağaçlandırmış ve ilk hatıra ormanımızı hayata geçirmiştik.

İkinci yıl ise Mudanya ilçesi Göynüklü bölgesine, pandemi sebebiyle bir önceki yıl ki öğrencilerimizi de dahil ederek 3000 fidan yerine 6000 fidan dikerek projemizi gerçekleştirdik.

Bu yıl ise hatıra ormanı tabelamızı ağaç dikme etkinliğimizle birlikte Ovaakça ağaçlandırma sahasına dikerek, bir 2000 fidan daha doğaya kazandırmış olduk

Hedefimiz Bursa'mızın her köşesinde, "ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları Mezunları Hatıra Ormanı" tabelasını görmektir.

Proje koordinatörümüz İbrahim Zeki Karabulut'a ve projeye destek veren velilerimize teşekkür ediyoruz.


18.05.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.