GELECEĞİN YAZARLARI İŞ BAŞINDA

Okulumuzda geçen sene Türkçe Bölümü olarak başlatılan "Benim Kitaplığım" projesi bu sene de 5.sınıflarda devam ediyor.

Bu sene daha da geliştirilen projede diğer zümrelerle iş birliğine gidilerek öğrencilerimiz üç aşamadan oluşan ve "STEM-ART" kapsamına da giren bir eser oluşturdular. Öncelikle robotik derslerinde öğrencilerimiz 3D yazıcıdan kendi oyun zarlarının modellerini tasarladılar. Zar modelleri oluştuktan sonra Görsel Sanatlar dersinde öğrencilerimiz her zar modelinin üstüne hayal gücüne dayalı bir görsel oluşturdu. Son aşamada, Türkçe dersinde öğrencilerimiz oluşturdukları zarların üzerindeki görsellerden yola çıkarak anahtar kelimeleri belirlediler ve bu kelimelerden yararlanarak kendi öykülerini oluşturdular. Oluşturulan öykü kitaplarından sınıf kitaplığı oluşturuldu ve öğrenciler sınıf arkadaşlarının kitaplarına ulaşma imkanı buldu.

02.05.2023