DELF SINAVLARINDA BÜYÜK BAŞARI

DELF SINAVLARINDA BÜYÜK BAŞARI

Avrupa Birliği verilerine göre birliğe üye ülkelerden 27'sinde 129 milyon kişiFransızca konuşmakta ve bunun 65 milyonu anadili, 69 milyonu ise ikinci dili olarak konuşmaktadır. Bu verilere göre Fransızca Avrupa Birliği içerisinde üçüncü dil olarak sıralamada yerini almaktadır. Dünyada ise İspanyolca ile değişimli olarak sıralaması 3. Ve 4. Arasında değişmektedir.

Okulumuzda da hedefimiz öğrencilerimizin Avrupa Dil Birliği kriterlerine göre 8.sınıftan A2 düzeyinde mezun olmasıdır. Bu yıl öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu A2 düzeyinde başarılı olmuştur.

Okulumuzda ikinci yabancı diller Avrupa Dil Birliği kriterlerine göre hazırlanmış ders kitapları ile takip edilmektedir. Ayrıca öğretmenlerimiz derslerini, günlük yaşama uygun konular etrafında, çok sık kullanılan kelime ve cümle kalıplarını kullanarak işlemektedirler. 4. Sınıftan haftada 3 saat olarak başlayan ikinci dil eğitimimiz için A2 seviyesi oldukça önemli bir seviyedir. Bu çabaların sonucunda elde edilen belgeler, birer sertifika değil ömür boyu geçerliliği olan birer diplomadır. Dünyada Fransızca konuşulan tüm ülkelerde geçerliliği vardır.

Okulumuzun ve öğrencilerimizin bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen başta bölüm başkanımız Filiz ÖZEN ÇİFTÇİ'ye, öğretmenimiz Ayşe TERKIN'e, Gülistan OVA ve Şeyma ASLAN'a, bu dile gönül verip emek harcayan öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.


26.10.2015
PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.