ÇEK 3 MART EĞİTİM KURUMLARI 2. KİTAP FUARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇEK 3 MART EĞİTİM KURUMLARI 2. KİTAP FUARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Gelenekselleştirdiğimiz ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ÇEK KİTAP FUARI ağırladığı yazarlar, yapılan atölyeler ve söyleşiler ile öğrencilerin, velilerin ve diğer tüm katılımcıların ilgi odağı oldu.

40 yayınevinin yanı sıra ÇEK SANAT, Daktilo Çocuk, Bursa Yazın Derneği ve akıl oyunları stantlarının katılımı ile  11, 12, 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen fuara, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa katılan ünlü şair Ahmet Telli okuduğu şiirlerle hafızalara kazınırken, imza sonrası verdiği demeçte Çağdaş Eğitim Kooperatifinin nitelikli eğitim anlayışından hayranlıkla bahsetti.

Anaokulu, ilkokul ve ortaokuldaki tüm öğrenciler, kitaplarını severek okudukları yazarlar; Özge Öztürk Birdal, Alper Karaağaç, Merve Ergenoğlu, Toprak Işık, Birsen Ekim Özen, Koray Avcı Çakman ve Hüseyin Keleş ile tadına doyulmaz söyleşi ve etkinliklerde buluştu, kitaplarını imzalattı. Psikolog yazar Özge Öztürk Birdal ÇEK-İMECE proje köylerimizden gelen öğrenciler ile de keyifli bir yaratıcı okuma atölyesi gerçekleştirdi.

Fuarın ikinci gününde şair Şükrü Erbaş'ın söyleşisi ve imza etkinliği ile Yekta Kopan'ın büyük ilgi gören söyleşisi fuara değer katan etkinliklerden oldu.

Yazar, şair Ataol Behramoğlu'nun katılımlarıyla edebiyat, şiir, okumanın değeri üzerine  muazzam söyleşiler gerçekleştirdiğimiz  ve imza etkinliği ile unutulmaz bir kapanış yapan 2. ÇEK KİTAP FUARI  uzun süre akıllardan silinmeyecek bir organizasyon oldu.

ÇEK KİTAP FUARI'nın düzenlenmesinde büyük emeği olan ENTE KİTAP'a, katılan tüm yazarlara ve bu büyük organizasyonda ev sahipliğini üstlenen Türkçe Bölümü'ne teşekkür ederiz.


18.05.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.