BİR DİLEK TUT

Bir dilek tutalım, gök mavi kalsın çocuklar umutlu

Bir dilek tutalım, toprak kahverengi hayat dolu

Bir dilek tutalım, suyun rengi aynı olsun huzurlu

Bir dilek tutalım, tüm insanlar hiç olmadığı kadar mutlu

Miyase Sertbarut'un yazdığı "Bir Dilek Tut" kitabımızı çeşitli etkinlikler ile ikinci sınıf öğrencilerimiz tarafından okundu. Bir yıldız ve bir çocuğun dostluğunu konu alan kitabımızda, öğrencilerimiz önce kendilerini ardından arkadaşları ile benzerlik ve farklılıklarını gözlemleyip resimlediler. Kutup yıldızının ne olduğunu öğrenerek, bilinen kutup yıldızlarını incelediler ve kendi takım yıldızlarını hazırladılar. Gökyüzündeki milyonlarca yıldızdan birini seçip "Bir Dilek Tuttular." Kitabımızı bitirince "Gerçek Dostluk Nedir?" sorusu ile beyin fırtınası yaptılar. Bu soruyu yakın çevrelerine de sorarak röportaj çalışması ile kitabımızı tamamladılar. Şimdi yeni bir kitap ile yeni maceraları heyecanla bekliyorlar.

06.04.2023