ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

ADIM ADIM TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI

Sosyal Bilgiler Bölümünün hazırlandığı ve sunduğu her yıl düzenlenen "Adım Adım Türkiye" yarışması 21-24 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Öğrencilerin büyük bir merak ve heyecanla izlediği ve bu yıl formatında değişiklik yapılan yarışmanın finalinde sadece 2 sınıf kalacak şekilde eleme yöntemi uygulandı. Sosyal Bilgiler dersi kazanımlarının yanı sıra genel kültür soruları da yer alırken yıl boyunca öğrenilen bilgilerin eğlenceli bir ortamda sınanması ve pekişmesi sağlanmış oldu. 

5 ,6 ve 7.sınıfların kendi aralarında mücadele ettiği, heyecanın eksik olmadığı yarışmamıza her sınıftan 3 er öğrenci katıldı. Oldukça rekabetçi ve renkli bir ortamda hayat bulan etkinliğimiz öğrencilerden büyük ilgi gördü. Soruların hem görsel hem de sesli olması öğrencilerin dikkatini çekerken eğlenmelerini de sağladı.

Eğlenceli müzikler eşliğinde başlayan yarışmamızda, puanlama aralarında kültür ve medeniyetin beşiği olan Türkiye'nin ve Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı video eşliğinde tüm öğrencilerin katılımı ile "Bir başkadır benim memleketim" şarkısı seslendirildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilerek program sona erdi.

Sosyal Bilgiler bölümüne teşekkür ediyoruz.


29.03.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.