4. SINIFLAR ESKİŞEHİR'DE

4. SINIFLAR ESKİŞEHİR'DE

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu 4.sınıf öğrencileri ile 8 Nisan 2023 tarihinde, Eskişehir'in tarihi ve kültürel yerlerine keyifli bir gezi gerçekleştirdik.

Kurtuluş Savaşı'nın hazırlıklarını içeren materyallerin sergilendiği Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Müzesi'nde ve Kurtuluş Müzesi'nde öğrencilerimiz, Cumhuriyet'in nasıl kurulduğuna adım adım tanıklık edebildiler.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yer alan cam sanat atölyelerini, lüle taşından yapılmış bibloları ve süs eşyalarını gördüler. Camın kordan haline gelişini, oradan marifetli ellerde birbirinden güzel formlara dönüşünü izlediler.

Eskişehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'e kazandırdığı Balmumu Heykel Müzesi'ni de ziyaret ettiler.

Sazova Bilim-Sanat ve Kültür Parkı'ndaki bilim ve eğlence merkezlerinde yer alan Korsan Gemisi'ni, Masal Şatosu'nu, gezerken keyifli anlar yaşadılar.

Birçok 4. Sınıf öğrencimizin okul arkadaşları ile birlikte ilk şehir dışı gezi deneyimi olan Eskişehir gezimiz, gezerek öğrenmenin yanı sıra unutulmaz deneyimler ve hatıralar edindikleri bir gezidir. Nicelerinde gezmek ve öğrenmek dileğiyle...


11.04.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.