3 MART OKULLARINDA SU GÜNÜ EĞİTİMİ

Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Fen Bilimleri bölümü 'nün 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği sunum, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hayat kaynağımız olan suyun değerinin anlaşılması, korunması, verimli kullanılması ve bu bilincin yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan etkinlik ve sunumlar öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresinden katılan değerli konuklarımız BUSKİ İçme Suyu Arıtma Şube Müdürü Cengiz Çelik ve Klorlama Birim Sorumlusu Filiz Sökmen ilimizde su arıtım sistemlerinin çalışma prensiplerini, su ayak izi ve su tasarrufu konu başlıkları ile öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Sayın Filiz Sökmen'in sözlerini bitirirken Bursa barajlarında toplam 90 günlük su kaldığını belirtmesi büyük bir ilgi uyandırdı. Sunum sonunda yapılan soru-cevap etkinliği ile öğrencilerimizin sorularını memnuniyet ile cevaplayan Sökmen bilinçli nesiller yetiştirerek suyu gelecek nesilleri için koruyabileceğimizin altını çizdi.

Eğitim veren konuklarımıza teşekkür ediyoruz.

24.03.2023