ZOOLOJİ MÜZESİ VE HERBARYUM LABORARUVARI GEZİSİ

ZOOLOJİ MÜZESİ VE HERBARYUM LABORARUVARI GEZİSİ

15 -16 Mart 2018 tarihlerinde 6. Sınıfların ''Canlıların ve Yaşam'' ünitesi kapsamında ve EKO Okul Projesinin ''Biyolojik Çeşitlilik'' teması altında, Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümüne bağlı Zooloji Müzesi ve Herbaryum Laboratuvarına gezi düzenledik.

Zooloji Müzesinde doğal yollarla ölmüş hayvanların çeşitli yöntemlerle nasıl korunup saklandığını öğrendik ve gördük. Özellikle cenin halinde kavanozlarda özel solüsyonlarda saklanan hayvanlar, yırtıcılar ve mutasyona uğramış canlılar öğrencilerimizin ilgi odağı oldu. Nesli tükenmiş ve nesli tükenme tehlikesi altında olan veya biyolojik çeşitliliği oluşturan farklı hayvanların resimlerini, iskeletlerini görüp inceledik.

Önemli özelliklerini kaybetmeksizin kurutulup karton üzerine tespit edilerek muhafaza edilen bitki ya da bitki kısımlarından oluşan koleksiyonların bulunduğu yere HERBARYUM adı verildiğini, mevsime bağlı kalmadan bitkileri görme ve inceleme imkanını sağladığını, hem çevremizde hem de ülkemizin farklı bölgelerinde yetişen farklı bitkilerin nasıl toplandığını, kurutulup saklandığını ve sınıflandırıldığını, Uludağ Üniversitesi Herbaryum laboratuvarında şu ana kadar 42000 farklı bitkinin etiketlendiğini , çeşitli tez ve araştırmalarda kullanılan bir çeşit bitki kütüphanesi olduğunu öğrendik.


20.03.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.