YABANCI DİL ÖĞRETMENLERİMİZ ELT KONFERANSINDA

YABANCI DİL ÖĞRETMENLERİMİZ ELT KONFERANSINDA

Okulumuz İngilizce, Almanca ve Fransızca öğretmenleri İzmir Türk Kolejinde bu yıl 13.sü gerçekleşen 'MOTIVATION IS THE CORE OF EDUCATION' (Motivasyon Eğitimin Özüdür) temalı Yabancı Dil Öğretimi konferansına katıldılar.

ITK 13. ELT konferansı İngilizce oturumları Hürriyet Köşe yazarı ve Bahçeşehir Öğretim üyesi Özgür BOLAT'ın ' The Science of Motivation- How to Motivate Students' (Motivasyonun Bilimi) başlıklı konuşması ile başladı. Almanca, Fransızca ve İspanyolca oturumlarında da, kendi alanında uzman akademisyenler yabancı dil eğitiminde motivasyonun nasıl arttırılabileceğine yönelik uygulamalar gerçekleştirdiler.

Öğretmenlerimiz İngilizce Dil Eğitiminde  fenomen olan Christopher Sheen ve Steven Ogden'in 'Baby Steps' (İlk Adımlar) ve 'The Value of (Jazz) Chants, Songs and Stories' (Şarkıların ve Hikayelerin Dil Öğrenimindeki Değeri)  konulu sunumlarını, Almanca dil eğitiminde  Tuğba Başer ve Şeyda İskender'in 'Motivation ist der Kern der Bildung'( Motivasyon Eğitimin Temelidir) ve 'Interaktives Lernen mit Digitalen Medien'       (Digital İletişim Araçları ile İnteraktif Öğrenme) konulu sunumlarını, Fransızca dil eğitimde ise  Beste Erbak'ın 'Le Role du Theatre sur la Motivation d'Apprentissage d'une Langue Etrangere' (Dramanın Dil Öğrenimi ve Motivasyonu Üzerindeki Rolü)  ve Fernando Nunes'in 'Comment Motiver les Eleves pour l'apprentissage du Français?' (Öğrencileri Fransızca Öğretimi İçin Nasıl Motive Ederiz? ) sunumlarını izleme ve dinleme fırsatı yakalayabildikleri için ve kariyerlerine olan katkıları nedeniyle oldukça mutlu olduklarını belirttiler.

Yabancı dil eğitimindeki gelişmelerin yurt dışından gelen eğitimciler tarafından anlatıldığı konferansta yabancı dil öğretiminde kullanılan yöntem ve yaklaşımlar, dil becerileri ve sınıf içi uygulamalara yönelik toplam 18 farklı oturum düzenlenmiştir.


27.02.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.