VERİMLİ ÇALIŞMA VE ZAMAN YÖNETİMİ

VERİMLİ ÇALIŞMA VE ZAMAN YÖNETİMİ

Okulumuz rehberlik servisi tarafından yeni eğitim-öğretim yılında etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri konusunda ilk ve orta kademede bulunan öğrencilerimize yönelik aşağıda belirttiğimiz rehberlik çalışmaları yapılmıştır. Rehber Öğretmenimiz Yeşim Çoruh Güler tarafından 2. sınıf öğrencilerimize, hedef belirleme, ders çalışma ortamının düzenlenmesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, yanlış ders çalışma alışkanlıklarının neler olduğu konusunda farkındalık çalışması yapıldı.

3.sınıf öğrencilerimize yönelik, verimli ders çalışma yöntemleri ve uygun bir ders çalışma ortamının nasıl oluşturulması gerektiği konusunda, sınıf içerisinde yaptığımız düşünsel etkinlikler görsel uygulamalarla somutlaştırılarak çocuklara bu yönde farkındalık kazandırılmaya çalışılmıştır. Rehber Öğretmenimiz Zekiye Akman tarafında gerçekleştirilen bu etkinlik 4.sınıf öğrencilerimizle ise etkili ve verimli ders çalışma yöntemleri konusunda slayt destekli bilinçlendirme çalışmaları olarak uygulanmıştır.

Okulumuzun konferans salonunda   rehber öğretmenlerimizden İmran Gündoğan tarafından, 5. sınıf öğrencilerimize yönelik, akademik başarılarının artmasına ve iç denetim mekanizmalarının gelişmesine yardımcı olacak '' Verimli Ders Çalışma Teknikleri '' seminerimiz gerçekleştirilmiştir. Seminer sırasında öğrencilerimiz; hedef belirlemenin önemi, zaman yönetimi ve planlı yaşamanın hayatımız üzerindeki olumlu etkileri, iyi bir programın nasıl hazırlanacağı, çalışma ortamımızı oluştururken ve ders çalışırken bilgilerimizin kalıcılığını arttıracak dikkat ve motivasyon tekniklerinin neler olduğu konularında farkındalık kazanmışlardır.

10 - 16 Eylül Tarihleri arasında ise 6.sınıf öğrencilerimize yönelik yaptığımız rehberlik derslerinde, zaman yönetiminde dengelemenin önemi vurgulanarak "Hayatımızdaki okul, aile, sosyal yaşam, arkadaşlık ilişkileri, ev çalışmaları, ödevler, dinlenme ve uyku gibi alanlar arasında nasıl denge kurabiliriz, zamanımızı doğru yönetmeyi   nasıl başarabiliriz?" konularına   yönelik görsel ve düşünsel etkinlikler yapıldı. Sonrasında ise ''Başarı Haritam'' şablonu öğrencilere dağıtılarak kendi yaşam planlarını hazırlayabilmeleri sağlanmıştır.


24.10.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.