UZAY KAMPI OKULUMUZDA

UZAY KAMPI OKULUMUZDA

Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmıştır. Hem çocuklar hem de yetişkinler uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alırlar. Uzay kampındaki eğitim süreçlerini anlatmak için İzmir uzay kampından okulumuzu ziyarete gelen yetkili Yasemin Güzelcan konu ile öğrencilerimize detaylı bir sunum yaparak sorularını yanıtladı.

12 Haziran 2000'de açılan eğitim ve eğlence merkezi Uzay Kampı Türkiye'yi, 60'ın üzerinde ülkeden 250 bini aşkın genç ve yetişkin ziyaret etmiştir. Son teknoloji ile donatılmış tesisimiz farklı uluslardan gençlerin bir araya gelip uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam sunmaktadır.

Uzay Kampı Türkiye; İzmir'de, çağdaş bir endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesi'nde ESBAŞ tarafından işletilmektedir. Uzay Kampı Türkiye dünyadaki ikinci;  Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Batı/Orta Asya'da bulunan tek uzay kampıdır.

Okulumuz ortalama olarak her sene 15 ile 30 arasındaki katılımcı öğrenciyi Fen Bilimleri bölümünden eşlikçi öğretmenlerle beraber Uzay Kampı Türkiye eğitim sürecine dahil etmektedir.

Konuyla ilgili okulumuza gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Yasemin Güzelcan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.


12.10.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.