ÜÇ NESLİN YAZARI: GÜLTEN DAYIOĞLU

ÜÇ NESLİN YAZARI: GÜLTEN DAYIOĞLU

Okulumuz Türkçe Bölümü; çevrimiçi yazar buluşmaları kapsamında, Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'nın öncü yazarlarından Gülten Dayıoğlu'nu, 20 Ocak Çarşamba günü okulumuz öğrenci ve velileri ile çevrimiçi bir söyleşide buluşturdu.

Usta yazar, kitap okuma alışkanlığının ne denli kıymetli ve gerekli olduğundan, dili doğru kullanmanın önemine, kitapların düşünce dünyasında yaratabileceği olağanüstü etkilerin topluma yansıyacak olumlu faydalarına kadar okumanın çok yönlü yararlarını içten bir dille anlattı.  

Altmış yılı aşan yazarlık hayatına doksan iki eser sığdıran Dayıoğlu, nitelikli çocuk kitaplarında olması gereken özellikleri, kitap seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurları hayattan örneklerle açıklarken, kitaplarını yazarken yaşadığı güzel anıları da izleyenlerle paylaştı.

Öğrencilerimizin de severek okuduğu yazar Gülten Dayıoğlu, öğrencilerimizden gelen sorulara verdiği cevaplarla kendine hayran bırakırken, neşeli, samimi ve alçak gönüllü tavırlarıyla söyleşiye katılan herkese keyifli anlat yaşattı.

Oldukça verimli geçen etkinlik, koşullar normale döndüğünde yüz yüze de bir söyleşi gerçekleştirme sözü aldığımız değerli yazarın, öğrencilerimize kucak dolusu sevgi ve selam göndermesiyle sona erdi.

Türkçe Bölümü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.


22.01.2021

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.