TÜLİN KOZİKOĞLU İLE YARATICI OKUMA-YAZMA

Yediden yetmişe herkesin içindeki çocuğu besleyen, "Çağdaş Çocuk Edebiyatı" denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan, kıymetli yazar Tülin KOZİKOĞLU 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıf öğrencilerimizle "Yaratıcı Okuma- Yazma" etkinlikleri için buluştu.
Yazarımız;
Lili ve Yedi Çocuğu serisini okuyan 1. sınıf öğrencilerimizle kitap sineması tekniğiyle "Dondurma Yok mu?" hikâyesini okudu. Kozikoğlu,  okuma etkinliğinin ardından minik okurlarıyla birlikte rengârenk kartonlardan kocaman bir dondurma külahı hazırladı.
Yemeğini Arayan Tırtıl serisini okuyan 2. Sınıf öğrencilerimizle etkileşimli olarak kitabı okudu. Okumanın ardından öğrencilerimiz yazarımızın yönlendirmeleriyle boyama etkinliği gerçekleştirdiler.
Mıstık Seni Anlamıyoruz kitabını okuyan 3. Sınıf öğrencilerimizle yazmanın incelikleri hakkında söyleşti. Sonrasında da her öğrencimiz, kendi hikâyelerini nasıl yazabilecekleri ile ilgili aldıkları ipuçlarından yola çıkarak hikâyelerini yazmayı başardılar.
Misafirimiz Tülin Kozikoğlu'na keyifle geçirdiğimiz etkinlikler için teşekkür ederiz.

18.01.2018