TEST ÇÖZÜM TEKNİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ

Okulumuz Rehber Öğretmenlerinden Bilgen Bezen tarafından 7. Sınıf öğrencilerimize "Test Çözüm Teknikleri ve Zaman Yönetimi  " semineri düzenlendi.

Seminerde; test çözümünde dikkat edilecek noktalar ve sınavlarda yapılan dikkat hatalarının neler olduğu üzerinde duruldu. Rehber öğretmenimiz, öğrencilerimize sınavların bilgi, yorumlama, dikkat ve hızın değerlendirildiği bir süreç ve her sorunun kendine özgü bir mantığının olduğunu, test çözerken de kendi mantığınızla değil sorunun mantığına ve sistematiğine göre hareket etmeleri gerektiği vurgulandı ayrıca  bir konu hakkında sağlıklı soru çözümü yapılabilmesi için öncelikle dersi derste iyi dinlemeyi ve evde de konuyu tekrar etmenin ihmal edilmemesi gerektiği belirtildi.

Seminerde,

• Zaman Planlama- Yönetme Teknikleri,
  • Zamanı doğru kullanabilmek,
  • Hedef Belirlemenin önemi,
  • Verimli ders çalışma teknikleri,
  •  Zamanı etkin kullanmayı engelleyen etkenlerin neler olduğu üzerine bilgiler verildi.

14.10.2019