TELAFİ EĞİTİMİNE BAŞLIYORUZ

TELAFİ EĞİTİMİNE BAŞLIYORUZ

14.08.2020

 Sayın Veli,

 

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile toplumsal yaşam düzeninden günlük yaşam pratiklerine kadar "normal" algımızın büyük bir değişimden geçmesini deneyimledik ve deneyimlemeye devam ediyoruz.

Eğitimde de "normal" algımızın dönüştüğü zorlu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı da Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre çok farklı bir yıl olabilir.

Milli Eğitim Bakanı'nın  12.08 2020 tarihinde yaptığı açıklama doğrultusun da ;

24 Ağustos -18 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak olan 4 haftalık telafi eğitimi uzaktan eğitimle başlayacak ve 18 Eylül 2020 Cuma günü bitecektir.

Uzaktan eğitimle ilgili haftalık çalışma programı online bilgi (OBS) sistemimize yüklenecek ve OBS kullanıcı bilgileri ve tanıtım videosu sınıf öğretmenleri aracılığıyla sizlere bildirilecektir.

Üç haftalık yemek ücreti daha önce verdiğiniz hesap numarasına en kısa zaman da  havale edilecektir.

Okulumuzun her anlamda sağlıklı ve düzenli işlemesi ile ilgili olarak bizler yaz tatili boyunca pek çok ayrıntı ile ilgilendik ve bazı kararlar aldık.

Aşağıda eğitim ve öğretimle ilgili bilgilendirme yazımız bulunmaktadır. Dikkatle okumanızı önemle rica ediyoruz.

Yaşanan bu süreçle ilgili olarak siz değerli velilerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliği içinde çalışmak ve birbirimizi desteklemek her zamankinden daha çok önem kazanmıştır.

Şimdiden işbirliğiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyor, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmeyi diliyoruz.

Okul Müdürü

Ayla Okumuş

 

FİZİKSEL YAPILANMA

Yeni şubelerin açılması ve sınıfların oluşturulması

Pandemi nedeniyle çocuklarımızın daha sağlıklı koşullarda eğitim görebilmeleri için tüm eğitim kurumlarımızda 2020-2021 yılı için fiziksel yapılanmaya gidilmiştir.

Okulumuzun her sınıf seviyesinde sınıf mevcutları 20 öğrenciye düşürülmüş ve şube sayıları altıya çıkarılmıştır.
       Mevcut 2 katlı yemekhane binamızın üzerine bir ek yemekhane katı ile ''BİLİM KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ ''olarak kullanılmak üzere yeni dersliklerin yer alacağı iki adet ek kat oluşturulmuştur.

Sınıflarda öğrenci oturma düzeni 125 cm fiziksel mesafeye göre düzenlenmiş, sıra ve masalar sabitlenmiştir. Yemekhanede de kişisel mesafe korunacak şekilde düzenlenmeye gidilmiştir.

Tüm kademelerde öğrenci dolapları yenilenerek öğrenciye özel dolaplar (kitabını, defterini paltosunu vb koyabileceği) yaptırılmıştır.

Sınıfların oluşturulmasında tüm öğrencilerimiz için eşitliğin sağlanması ve öğrencilerimizin psikolojileri de düşünülmüş, sınıf öğretmenlerimiz, rehberlik birimimiz ve idarecilerimizin görüşleri doğrultusunda tüm öğrenciler karıştırılmıştır.

İlkokulda hiçbir öğrenci kendi sınıf öğretmenine düşmeyecek şekilde listeler oluşturulmuştur.

Ortaokulda da aynı sistem uygulanmıştır. (Ortaokulda, sınıf öğretmenliği sistemi ilkokuldaki gibi olmadığı için öğrenci aynı sınıf öğretmenine düşebilecektir.)

 

İDARİ YAPILANMA

Öğrenci sayımız her geçen yıl artıyor ve ÇEK ailesi başarıyla büyümeye devam ediyor. Bu nedenle çalışmalarımızın verimini ve niteliğini sürdürebilmek adına idari yapılanmaya ihtiyaç duyulmuştur.

1 Eylül 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İlkokul ve Ortaokul Müdürlükleri ayrılmıştır.
 


İlkokul Müdürü: Ebru YILMAZ

 

Ortaokul Müdürü: Ayla OKUMUŞ

İlkokul Müdür Yardımcısı: Kenan Yiğit
(1, 2 ve 3. sınıflardan sorumlu)

Ortaokul Müdür Yardımcısı: Burcu Yeşerdir

(5 ve 6. sınıflardan sorumlu)

İlkokul Müdür Yardımcısı: Sevim Dönmez
(Hazırlık sınıfları ve 4. sınıflardan sorumlu)

Ortaokul Müdür Yardımcısı: Caner Burak Taner

(7 ve 8. sınıflardan sorumlu)

İlkokul Rehberlik Servisi: Yeşim Güler
( Hazırlık,1 ve 2. sınıflardan sorumlu)

Ortaokul Rehberlik Servisi: İmran Gündoğdu
( 5 ve 6. sınıflardan sorumlu)

İlkokul Rehberlik Servisi: Zekiye Akman
( 3.ve 4. sınıflardan sorumlu)

Ortaokul Rehberlik Servisi: Bilgen Bezen
( 7 ve 8. sınıflardan sorumlu)

İlkokul Eğitim Koordinatörü: Sine Çelik

 

 

HİJYEN İLE İLGİLİ ALINAN TEDBİRLER

Covid-19 hijyen tedbirleri ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalar ve siz velilerimize düşen sorumluluklarla ilgili yazımız ve broşürümüz  web sayfamızda yayınlanacaktır.

Web sayfamızda yayınlanacak yazıda yer alan Sağlık Bakanlığının yayınladığı "Bilgilendirme ve Taahhütname Formu" nu imzalayarak öğrencinin okula başladığı ilk gün, sınıf öğretmenlerine öğrenciniz ile iletilmesini önemle rica ederiz.

 

OKULA GİRİŞ ÇIKIŞLAR VE ZAMAN TAKVİMİ

Öğrenci giriş- çıkışları

Pandemiden dolayı ilkokulların ve ortaokulların teneffüs saatleri ayrılmıştır.

İlkokullar    sabah giriş 8.50          akşam çıkış 16.50

Ortaokullar sabah giriş 8.40          akşam çıkış 16.50

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

UZAKTAN TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLANGICI

2020-2021

EĞİTİM YILI BAŞLANGICI

KASIM ARA TATİLİ

YARIYIL TATİLİ

NİSAN ARA TATİLİ

DERS YILI BİTİŞİ

24 AĞUSTOS-18 EYLÜL  2020

21 EYLÜL 2020  PAZARTESİ

 

16- 20 KASIM   2020

25 OCAK - 05 ŞUBAT 2021

12  -16 NİSAN 2021

18 HAZİRAN 2021 CUMA

 

 

 

 

 

 

 

NOT: 24 Ağustos Pazartesi itibari ile telafi eğitimi 4 haftalık uzaktan canlı (senkron) eğitim yapılacak.

Öğrencisini kendisi getirip götürecek velilerimizin güvenlik giriş kapısı önünde öğrencisini bırakarak beklemeden okuldan ayrılmaları önemle rica olunur.

Eğitim öğretim döneminde sadece hazırlık sınıfı velilerimiz içeri alınacak ve öğrencilerini anaokulu giriş kapısından öğretmenlerine teslim edecekler ve beklemeden okuldan ayrılacaklardır.

İlk gün 1. sınıf velileri sosyal mesafeyi korumak şartı ile okul bahçesine alınacak ve öğretmenleri ile bahçede buluştuktan sonra öğrenciler sıra ile okula alınacak ve veli olağanüstü bir durum olmadıkça okuldan ayrılacaklardır.

Öğrenciler derslerde maskelerini takmayacak, teneffüs saatlerinde takacaklardır.

Kartlı giriş-çıkış sistemimiz devam edecektir. Okula nakil gelen öğrencilerimiz için kartlarımız hazırlanmıştır ve sınıf öğretmenleri tarafından dağıtılacaktır. İlkokullarda kartlar velide, ortaokullarda öğrencinin kendisinde bulunacaktır.
       İlkokul velilerimiz öğrencisini almaya geldiğinde kartını sisteme okutacak, öğrenci sınıf öğretmeni tarafından girişe yönlendirilecektir.
       Ortaokullarda servis kullanmayıp kendi imkânlarıyla gidecek öğrenci, güvenlikte sisteme kartını okutarak çıkış yapacaktır. Kendi olanakları ile gidecek öğrenci velisi okula yazılı dilekçe bırakacaktır.

2020-2021      Eğitim-Öğretim yılında servis kullanacak öğrencilerimiz için aşağıda yer alan link üzerinden ilgili formun doldurulmasını ve tarafımıza gönderilmesini önemle rica ederiz. (Henüz öğrencilerimizin hangi şubede olduğunu bilinmediğinden şube kısmı boş bırakılacaktır.)

İlk gün kahvaltı evde yapılacaktır.

2020-2021 Eğitim Öğretim dönemi servis kullanacaklar için  doldurulacak Formun linki;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQBb3aWRPyLrL6_4-8hbptQuFdNdyuur-WR4PJdT2s465kAg/viewform?usp=sf_link

 

Veli giriş -çıkışları

Sağlık Bakanlığın genelgeleri doğrultusunda okulun ilk günü dâhil diğer günler de de veliler güvenlik kapısından içeri alınmayacaktır.

Bu nedenle muhasebe işlemleri, kıyafet alışverişi, öğretmen ve idareci görüşmeleri için okula randevu alınarak gelinecektir.

Velilerimizin öğrenciyi bırakırken ve alırken maske takmaları zorunludur.

Dönem boyunca sadece anaokulu velilerimiz içeri alınacaktır. Anaokulu giriş kapısını kullanılarak öğrenciler öğretmenlerine teslim edilecektir.

Anasınıfı öğrencileri hariç diğer tüm öğrenciler sabah okula güvenlik kapısından bırakılacak, akşam yine güvenlik kapısından alınacaklardır.

Velilerimiz nöbet sınıflarını kullanan öğrenci sayısının yoğunluğunu,  öğrencilerin okulda uzun saatler geçirmeleri ve bahçe kısıtlaması göz önüne alarak erken gelmeye ve düzenli olarak aynı saatte öğrencilerimizi almaya özen göstermelerini önemle rica etmekteyiz.

Güvenlik bölgesinde fiziksel mesafenin korunması için öğrencisini bırakan veli o bölgeden ayrılmalıdır.

Öğrencilerin aynı kişiler tarafından alınması önemlidir. 65 yaş üstü (Büyükanne ya da büyükbaba gibi) ve kronik hastalığı olan kişiler tarafından alınmamalıdır.

Okul bahçesi pandemi bitinceye kadar okul saatleri dışında kullanılmayacaktır.

 

KIYAFET, KİTAP VE KIRTASİYE TEMİNİ

Kitap ve kırtasiye satışları 31 Ağustos 2020 Pazartesi gününden itibaren okulumuzda yapılacaktır.    Pandemi tedbirleri doğrultusunda hazırlanan satış günleri ve saatleri aşağıda ki tabloda yer almaktadır.

Bu tabloda ki gün ve saatlere titizlikle uyulması önemle rica olunur.

 

Kitap, kırtasiye ve kıyafetleri aynı saat diliminde temin edebileceksiniz.

Alınan kitap kırtasiye malzemeleri eve götürülüp, kaplanıp etiketlendikten sonra öğrenci ile okula gönderilecektir(bir kerede olmayabilir). Küçük sınıf öğrencilerimizin kitapları öğretmenle birlikte dolaplarına yerleştirilecektir.


11.08.2020
PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.