TEKNOLOJİYİ KULLANAN OL, KULLANILAN DEĞİL!!!

TEKNOLOJİYİ KULLANAN OL, KULLANILAN DEĞİL!!!

Teknolojinin hayatımıza getirdiği sayısız faydaları vardır. Ancak teknoloji ölçüsüz ve sınırsız bir şekilde kullanıldığında onunla ilişkide olan kişinin iradesini kaybetmesi,  kendini denetleyemez duruma gelmesi, onsuz bir yaşam sürememeye başlaması ve bu durumun da sürekli bir hal alarak bağımlılığa dönüşmesi kaçınılmazdır.

Bu bağlamda Rehberlik Bölümümüz tarafından "Teknoloji Bağımlılığı ve İnternetin Doğru ve Güvenli Kullanımı" konusunda okulumuzun farklı kademelerinde bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Ana sınıfı,1. ve 2.sınıf öğrencileriyle Rehber öğretmenimiz Yeşim Çoruh Güler bilinçli teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskler, bağımlılık, çocuğun teknolojiyi sağlıklı ve verimli kullanması konusunda farkındalık eğitimi yapmıştır.

3. ve 4. Sınıflarımızda Rehber Öğretmenlerimizden Zekiye Akman tarafından internetin doğru ve güvenli kullanımının önemi vurgulandı. Sanal dünya ve gerçek dünya arasındaki farkı ayırt edebilme ve yaşamımıza sağlıklı yön verebilme konulu video gösterimi yapıldı. Gösterimden sonra öğrencilerin hayatında teknolojinin ne kadar yer alması gerektiği konuşuldu. Sanal dünyanın dışındaki aktivitelerin gelişimleri açısından önemi somut örneklerle anlatıldı.

5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz ile yaptığımız rehberlik dersimizde ise internet ve oyun bağımlılığı yaşayan bir çocuğun okul, aile ve arkadaşlık ilişkilerinin nasıl olumsuz bir şekilde etkilendiğini, ailesinin ve arkadaşlarının onu bu bağımlılıktan kurtarmak için verdiği mücadeleyi ve sonunda bağımlı yaşamaktan nasıl vazgeçtiğini anlatan, sunumumuzu izledik. Ayrıca çizgi karelerden oluşan sunum sonrasında, Rehber Öğretmenlerimizden İmran Gündoğan;

- Öğrencilerimizin bu konudaki farkındalığını arttırmaya yönelik   bilinçli kullanıcı kimdir?

- Bağımlı olmamak için yaşamımızda nelere dikkat etmeliyiz?

- İnternet ortamında karşımıza çıkabilecek risk durumları ve güvenli internet kullanımı nasıl olmalı? Konularında öğrencilerimizle  bir söyleşi gerçekleştirdi. 

7. Sınıf öğrencilerimizle Rehber Öğretmenlerimizden Bilgen Bezen tarafından sınıflarımızda;

Bağımlılık nedir? Teknoloji bağımlılığı nasıl başlar? Teknoloji bağımlılığının zararları nelerdir? Teknoloji bağımlılığından nasıl korunabiliriz? Sorularının sorulduğu video gösteriminden sonra, teknolojiye bağımlı olmadan, doğru ve güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için öğrencilerimizin yaşamlarına nasıl yön verebilecekleri konusunda cevaplar ürettikleri etkinliğimiz verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

 

 

                                                                                       Özel 3 Mart Eğitim Kurumları

                                                                                                   Rehberlik Bölümü


06.02.2020

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.