TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri olan bilgisayar ve yaşamımıza birden bire giren internet, son yıllarda hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Televizyon, bilgisayar, akıllı cep telefonları ve internet bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da sosyal hayatımızı daraltıyor. Eskiden sadece televizyon ile sınırlı olan hayatımız artık akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet ve oyun konsolları ile tamamen çevrilmiş durumda. Teknolojiyi hayatımızdan tamamen çıkartmak mümkün değil; ancak bilinçli ve verimli kullanarak teknolojinin olumsuz etkilerini hayatımızdan, özellikle çocuklarımızın hayatından çıkartabiliriz.

Rehber öğretmenimiz Yeşim Çoruh Güler Ana sınıfı,1. ve 2.sınıf öğrencileriyle bilinçli teknoloji kullanımı, internet ve sosyal medyanın oluşturduğu riskler, bağımlılık, çocuğun teknolojiyi sağlıklı ve verimli kullanması konusunda farkındalık eğitimi yapmıştır.

04.01.2019