" SOKAK HAYVANLARI" FOTOĞRAF YARIŞMASI

AMAÇ: Ortaokul Fotoğraf Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen yarışma, sahipsiz sokak hayvanlarının da insanlar kadar yaşam hakkı olduğunu toplumla paylaşmak, sahipsiz hayvanların güzelliğini, estetiğini, duygularını ön plana çıkartmak ve 'Sahipsiz Hayvanlar' ile ilgili toplumda farkındalığı arttırmaktır.

TEMA: "Sokak Hayvanları"

TEMAYI EN İYİ ANLATAN FOTOĞRAFI ÇEK, DOSTLARIMIZA KATKIN OLSUN, KAZAN.

YARIŞMA KOŞULLARI:

• Yarışma ilkokul ve ortaokul grubundan tüm amatör ve profesyonel katılımcılara açıktır.
  •  Yarışmaya "Fotoğraf Kulübü" öğrencileri ve 1. Derece yakınları katılamaz.
  •  Yarışmaya katılacak fotoğraflar; JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte, 10-12 sıkıştırma kalitesinde, yatay ve kısa kenarı en az 2500 piksel olmalıdır. (Baskı alabilmemiz için en az 5mb gibi düşünebilirsiniz.)
  • Orijinal fotoğrafların üzerinde renk düzeltmesi, keskinleştirme gibi işlemler kısıtlı olmak ve jürinin uygun bulacağı seviyede yapılabilir. Düzeltmeleri aşırıya kaçmış fotoğraflar jüri tarafından yarışma dışı bırakılabilecektir. Fotoğrafın belgesel yapısını değiştirecek manipülasyonlar yapılmamış olmalıdır. Bu tarz fotoğraflar yarışma dışı tutulur. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
  •  Yarışmaya göndereceğiniz fotoğraf kareleri içerisinde kendiniz ve istediğiniz kişiler yer alabilir.
  •  Yarışma renkli ve siyah beyaz fotoğraf kategorisindedir. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 5(beş) adet renkli veya siyah-beyaz fotoğrafla katılabilir.
  • Fotoğraflar, jüri tarafından yarışma temasına uygunluk, yaratıcılık, anlatım gücü ve teknik kriterlere göre değerlendirilecektir.
  • Katılımcı yarışmaya gönderdiği yapıtların tümüyle kendilerine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
  • Özel 3 Mart Eğitim Kurumları ödül kazanan fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
  •  Sokak hayvanları ile ilgili olumsuz duygular oluşturacak nitelikte olan fotoğrafla , sahipli hayvanlar ya da cins hayvanları pazarlamaya yönelik algı oluşturabilecek fotoğraflar yarışmaya dâhil edilmeyecektir.
  • Yarışacak fotoğraflar adnand@3mart.k12.tr mail adresine gönderilecektir.
  • Yarışmaya fotoğraf gönderen kişiler, 11 maddelik şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

JÜRİ:

5 ve 6. sınıf fotoğraf kulübü öğrencileri ve Kulüp rehber öğretmeni

ÖDÜLLER:

Kulüp öğrencileri sponsorluğunda;

• Birincilik Ödülü       : 3 kilogram mama ve okul tarafından verilecek sürpriz hediyeler
  • İkincilik Ödülü:       : 2 kilogram mama ve okul tarafından verilecek sürpriz hediyeler
  • Üçüncülük Ödülü   : 1 kilogram mama ve okul tarafından verilecek sürpriz hediyeler
  • Sergileme ödülü     : Okul tarafından verilecek sürpriz hediyeler
    • Sergilenecek fotoğraflar 20 adet fotoğraf ile sınırlıdır.

YARIŞMA TAKVİMİ

SON GÖNDERİM TARİHİ: 21 ŞUBAT 2022