SINAV VE KAYGI" LGS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

SINAV VE KAYGI" LGS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Okulumuz 8. Sınıf velilerine yönelik olarak "LGS Bilgilendirme ve Sınav Kaygısı" semineri düzenlendi. Seminerde okul müdürümüz Ayla Okumuş ve Müdür Yardımcımız Caner Burak Taner yıl içerisinde yapılacak olan LGS çalışmaları hakkında bilgi verdikleri toplantıda Rehber Öğretmenimiz Bilgen Bezen tarafından da "Sınav ve Kaygı" başlığı altında seminer çalışması yapıldı.

Seminerde, sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin ve özellikle velilerin zaman zaman yaşadıkları stresin çocuklara olumsuz bir şekilde geri dönebilmesi noktasında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Rehber Öğretmen Bilgen Bezen, sınav kaygısının nasıl ortaya çıktığı, belirtileri ve etkileyen ebeveyn tutumları üzerinde durdu. Sınav kaygısı basit bir ifadeyle;

  • Sınava gerçeğinden farklı anlamlar yükleme,
  • Mükemmeliyetçi yaklaşımlar, olumsuz düşünceler,
  • Aile ve çevrenin beklentilerinin yüksek olması,
  • Gelecek kaygıları gibi sebeplerden ortaya çıkmaktadır

Buna ek olarak; zaman planlama noktasında çocuğun akademik başarısı için sosyal- kültürel gelişimini tamamen dışarda tutmaları da çocuğun yaşadığı stres düzeyinin artmasına neden olduğu belirtildi.

Bu sürecin daha sağlıklı şekilde atlatılması için ebeveynlerin yukarıdaki davranışlar yerine çocukları ile gelecek beklentilerini, hayallerini konuşmaları, sevgilerinin sınav başarısı ile doğru orantılı olmadığını hissettirmeleri, motive etmek isterken tam tersi duygular yaratabilecekleri kaygı arttırıcı söylemlerden uzak durmaları, yani yıkıcı değil destekleyici tavır göstermeleri gerektiği ve koşulsuz sevgi önemle vurgulandı.


01.10.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.