SINAV ve KAYGI

SINAV ve KAYGI

Okulumuz Rehber Öğretmenlerinden Bilgen Bezen tarafından 8. Sınıf öğrencilerimize "Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yolları" konulu seminer düzenlendi. Seminerde sınav kaygısı, sınav kaygısının belirtileri, sınav kaygısıyla baş etme yolları, sınavlara yönelik olumsuz düşünceler, doğru nefes alma teknikleri gibi birçok konuda bilgi verildi.

Seminerde orta düzeyde tutulan sınav kaygısının aslında gerekli ve faydalı olduğunu; öğrenciyi öğrenmeye, bir amaç için motive etmeye, aşırı ve yüksek kaygının ise öğrencinin başarısızlığına neden olduğu belirtildi.

Kaygı ile başa çıkmanın iki temel yolu vardır: Zihinsel Uygulamalar ve Bedensel Uygulamalardır. Buna göre; olumlu düşünce geliştirmek zihinsel olarak yapmamız gereken uygulamadır. Kişinin kendi iç diyaloğunda söylediklerinin, yaşadığı duygulara ve performansına etkisi büyüktür. Olumlu düşünmek ve kendimize olumlu mesajlar göndermek bizleri motive eder, kaygılarımızın azalmasına yardımcı olur. 

Bununla birlikte sınav sırasındaki gerginliğimizi ve konsantrasyonumuzu ayarlayabilmek için bedensel uygulamalardan doğru nefes alıp verme ve gevşeme yöntemlerine de dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir.


25.11.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.