ŞİİR KİTAPTA, ŞAİR 3 MART'TA

ŞİİR KİTAPTA, ŞAİR 3 MART'TA

Nilüfer Şiir Festivali kapsamında Dünya ve Türk edebiyatının dört önemli şairini okulumuzda ağırlamanın haklı gururunu yaşadık.

13 Ekim Cuma günü okulumuzda gerçekleşen söyleşiyi 7, 8, 9, 10.  sınıftaki öğrencilerimiz büyük bir hayranlık ve merakla dinlediler. Şiirin sesini ancak gençlerle daha kuvvetli duyabileceğimiz bu günlerde Nilüfer Belediyesi öncülüğünde yaptığımız söyleşi genç bedenleri büyüledi.

Gülce Başer'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye Fransızca ve Oksitanca olmak üzere iki dilli bir şair olan ve şiir kitapları birçok dile çevrilen Fransız şair Aurelia LASSAQUE, NTV'de muhabirlik, editörlük ve prodüktörlük yapan ve 'Azize'nin Ölüsü' şiiri ile 'Yaşar Nabi Nayır' ödülünü alan Türk şairimiz Çağla MEKNUZE, öğrencilik yıllarında şiir ile tanışıp yazdığı birçok şiir ile çeşitli ödüllere layık görülen usta şairimiz Turgay FİŞEKÇİ ve son olarak pek çok Japon şairi edebiyat dünyasına kazandıran Japonya'da yayınlanan 'Beagle' şiir dergisinin yayın kurulunda yer alan Dünya şiir edebiyatının önemli isimlerinden Yasuhiro YOTSUMOTO 3 Mart öğrencileri ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin ilgisinden hayli memnun olan şairler şiirin kültürler arasında bağ kurmaya yardımcı olduğunu da dile getirdiler.


16.10.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.