SIFIR ATIK AVCILARIMIZ İŞ BAŞINDA

Okulumuzun 7. Sınıfı öğrencilerinden oluşan sıfır atık avcıları ekibinden seçilen 6 öğrenci arkadaşlarına yemekhane ve sınıflarda geri dönüşüm ile ilgili neler yapılması gerektiği  hakkında kendi hazırladıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundular. Sıfır Atık avcılarımız 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda yemekhanede ayran kaplarını boş olarak geri dönüşüm kutusuna atmamız gerektiğini vurguladılar. Geri dönüşüm kutusuna atılması ve atılmaması gereken atıkların neler olduğu hakkında da bilgi veren sıfır atık avcılarımız evlerimizde de geri dönüşümün önemi belirttiler. Kompost yapımında da görevli olan bir grup sıfır atık avcımız kahvaltıdaki yumurta kabuklarını ve çay ocağındaki çay posasını nasıl kompost yapıp doğal tarımda kullandığımız bilgisini arkadaşlarına aktardılar.  Geri dönüşümün hayatın her anında olması gerektiğini ifade ettiler. Okulumuzda Sıfır Atık projesini yürüten Fen Bilimleri bölümüne ve sıfır atık avcılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

17.10.2023