ÖZEL 3 MART İLKOKULU VE ORTAOKULU  FOTOĞRAF YARIŞMASI

ÖZEL 3 MART İLKOKULU VE ORTAOKULU FOTOĞRAF YARIŞMASI

INSTAGRAM FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Tema: "Bursa'da Yaşam"

Yaşadığımız kent, sahip olduğu coğrafi-iklimsel özellikleri ve doğal kaynakları gibi özellikleri; yaşları yüzlerce yılı bulan anıt ağaçları, şifalı kaplıcaları, akarsuları ile tarihte önemli bir yere sahiptir. Kentimiz, dinamizmi ve üretkenliği sayesinde modern konutları, kültür-sanat yapıları, spor alanları ile hızla gelişmektedir. Bu bağlamda kentimizin görsel hafızasını oluşturma adına yarışmanın konusu "Bursa'da Yaşam" olmuştur.

TEMAYI EN İYİ ANLATAN FOTOĞRAFI ÇEK, PAYLAŞ, KAZAN.

YARIŞMA KOŞULLARI:
1 - Yarışmaya katılım ücretsizdir.

2-  Yarışmaya  öğrenci anne veya babası ile birlikte katılacaktır.

3- Yarışma @3martilkokuluortaokulu Instagram hesabı üzerinden yapılacaktır.
4 - Yarışmaya katılmak için kişisel Instagram hesabınızdan #çek #3martegitim  hashtagi ile fotoğraf paylaşmanız gerekmektedir, eğer hesapta özel bir nick kullanılıyorsa açıklama kısmına ad ve soyad belirtiniz. @3martilkokulu-ortaokulu Instagram hesabını etiketleyerek takip etmeniz gerekmektedir.

5 - Fotoğrafın belgesel yapısını değiştirecek manipülasyonlar yapılmamış olmalıdır. Bu tarz fotoğraflar yarışma dışı tutulur. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
6 - Yarışmaya göndereceğiniz fotoğraf kareleri içerisinde kendiniz ve istediğiniz kişiler yer alabilir.
7 - Yarışma renkli ve siyah beyaz fotoğraf kategorisindedir. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 5 (beş) adet renkli veya siyah-beyaz fotoğrafla katılabilir.
8 - Fotoğraflar, jüri tarafından yarışma temasına uygunluk, yaratıcılık, anlatım gücü ve teknik kriterlere göre değerlendirilecektir.
9 - Katılımcı yarışmaya gönderdiği yapıtların tümüyle kendilerine  ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

10- Özel 3 Mart Eğitim Kurumları ödül kazanan fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
11-Yarışmaya Fotoğraf gönderen kişiler, şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü       : Mini  Fotoğraf Makinesi

İkincilik Ödülü:       : Kablosuz Mikrofonlu Kulak üstü Kulaklık

Üçüncülük Ödülü   : Bluetooth Hoparlör

Tüm katılımcılara katılım belgesi

-Yarışma ödüllerinin verilmesi sonuçların açıklanmasından sonra yapılacaktır.

Yarışma Takvimi:
Yarışmaya Son Katılım Tarihi        : 22 Ocak 2021
Seçici Kurul değerlendirmesi         : 25 Ocak 2021
Sonuçların açıklanması                   : 27 Ocak 2021
Sergi açılısı ve ödül töreni               : 2. Dönem Başı

Seçici Kurul Üyeleri:

1 - Galip ÇETİNER       Fotoğraf Sanatçısı (EFIAP)

2 - Gürsel Egemen ERGİN Fotoğraf Sanatçısı (EFIAP)

3 - Adnan DÖNMEZ   3 Mart Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar Öğretmeni

YARIŞMA İLETİŞİM BİLGİLERİ: