OKULUMUZDA Pİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

OKULUMUZDA Pİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

"Dünya Pi Günü" okulumuz matematik zümresi tarafından birçok etkinlikle kutlandı.

Güne "Pi Müziği" bestesiyle başlandı,  etkinliklerimiz gün boyunca öğrencilerimizin katılımıyla devam etti.

4.Ders saatinde 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz hazırlık sınıfı öğrencilerimize pi sayısını anlattılar, pi sayısını boyama etkinliği yaptırdılar ve sonrasında pi kurabiyesi dağıttılar.  7. sınıf öğrencilerimiz 1. sınıflardaki kardeşlerine sayı birleştirerek pi sayısını oluşturma etkinliğini gerçekleştirdiler ve pi kurabiyesi dağıttılar.

2,3 ve 4.sınıflara ''Pi ile başlayan kelimeler'' etkinliği hazırlandı, etkinlik sınıf öğretmenleri tarafından uygulandı ve sınıf birincilerine katılım sertifikası verildi.

Öğle ve ikindi teneffüslerinde 7. sınıf öğrencilerimiz ortaokul bölümümüzdeki arkadaşlarına ''Doğum Gününüz Pi Sayısında Gizli'' etkinliğini gerçekleştirdiler.

Tüm ortaokul öğrencileri son iki derste, konferans salonunda Pi sayısını anlatan bir sunum izledikten sonra ortaokul öğrencilerimizden gönüllü olanların katıldığı ''Pi Hafıza Yarışması'' gerçekleştirildi. Yarışma sonunda Pi sayısının 217 basamağını söyleyerek 7-C sınıfından Kemal ÇELİK birinci oldu, öğrencimiz aynı zamanda bir önceki yıl 180 basamak söyleyerek yine birinci olmuştu. 5-A sınıfından Duru TAMTÜRK 124 basamak söyleyerek ikinci ve 7-C sınıfından Emek Bilge AYDIN 98 basamak söyleyerek üçüncü oldu.

Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize katılımlarından ve matematiksever olmalarından dolayı katılım belgesi ve dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.

Gün boyunca gerçekleşen tüm etkinliklerimizin hazırlanmasından sunumuna kadar olan her görevi 5,6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz başarı ile yerine getirdi.

Matematik Zümresi öğretmenlerine ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


16.03.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.