OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ  ''UZAY KAMPI TÜRKİYE'' DE

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ''UZAY KAMPI TÜRKİYE'' DE

ÇEK Özel 3 Mart Ortaokulu öğrencileri ve Fen Bilimleri Bölümü öğretmenleriyle birlikte İzmir'de bulunan Uzay Kampı Türkiye'ye gittiler.

Uzay ve Bilim Merkezi olan Uzay Kampı Türkiye; katılan öğrencilere bilim, matematik ve teknoloji alanında eğlenerek bilgi sahibi olmalarına ve kariyer yapmaları için onları motive etmeye odaklanmış bir merkezdir.

06-08 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşen gezimize 6 ,7 ve 8. Sınıf öğrencileri katıldı.

Öğrencilerimiz uzayla ilgili interaktif simülasyonları kullanarak, uzayda yaşama ve çalışma hissini yaşadılar. Uzaya gitmek için gerçek bir uçuş görevinin hazırlıklarını ve alınan eğitimleri yaparak yaşayarak keşfettiler.

Bunun yanında  1/6 Yerçekimi Koltuğu Simülatörü Kullanımı, Hurricane 360 VR Simülatörü ile sanal gerçeklik macerası, "Sanal Mars Gezisi" simülatörü "Mars Explorers" ile 3 boyutlu uzay macerası, gece takımyıldız ve Ay gözlemi, sıcak hava balonu yapılarak fırlatılması, Mars kolonisi tasarımı ve sunumu, astronot kıyafetlerinin tanıtılması, "Sanal Gökyüzü"nün oluşturulduğu planetaryum ile takım yıldızların gökyüzündeki konumlarını tanıma gibi birbirinden önemli, öğretici ve eğlenceli etkinliklere katılım sağlandı.

Programın en etkileyici ve özel aktivitesi ise uçuş göreviydi. Gerçek uzay mekiği görevlerinde yapılan çalışmaların canlandırıldığı bu aktivitede her bir takım üyesine, uzay mekiği Discovery'de komutan, uzay istasyonu modüllerinde uçuş mühendisi ve yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi gibi görevler verildi. Öğrencilerimiz bu görevleri yaparken bilgiyi paylaşmanın ve takım halinde başarıya ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendiler.

Uzay Kampı Türkiye'de, geleceğin dünya liderlerinin yetiştirilmesinde katkıda bulunuluyor. Öğrencilerimiz oldukça önemli deneyimler elde ettikleri kamptan, unutulmaz hatırlarla ayrıldı.

Fen Bilimleri Bölümü öğretmenlerine ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


09.05.2022

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.