ÖĞRENCİLERİMİZE SERTİFİKALI AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet riski azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Afet eğitimleri, tüm dünyada risk azaltma çalışmalarının ve zarar azaltma gayretlerinin stratejik bir bileşeni olarak değerlendiriliyor. Türkiye Afet Eğitim Yılı ile 2021 yılında 51 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda 4 Ekim Pazartesi günü okulumuzda bir "Afet Eğitimi" gerçekleştirdik. Afet Eğitim Merkezinden okulumuza gelen Sivil Savunma Uzmanı Hüseyin Kanza, ortaokul öğrencilerimize afetin ne olduğu, afetlerden korunma yolları, ülkemizin ve Bursa'nın afet durumunda karşılaşabileceği sorunlar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerimiz duyduklarına ve gördüklerine bazen şaşırdı, bazen tedirgin oldu ama en önemli noktanın bilgi sahibi olmak, sakinliğimizi korumak ve kargaşaya neden olmamak olduğunu öğrendi.

Bu çok yararlı eğitim için Afet Eğitim Merkezi'ne ve Sivil Savunma Uzmanı Hüseyin Kanza'ya teşekkür ediyoruz.

08.10.2021