ÖFKE Mİ? NEDEN?

ÖFKE Mİ? NEDEN?

Okulumuz Rehber Öğretmeni Bilgen BEZEN tarafından 7. Sınıf öğrencilerimize "Öfke Kontrolü" semineri gerçekleştirildi.  Öğrencilerin yaşamış olduğu öfke durum ve olaylarından yola çıkılarak seminerde ;

"Öfke Nedir?, Neden, Nelere Öfkeleniriz?, Öfke Kontrolü Nasıl Olur?" konularında bilgilendirme yapılmış olup "Çok Kızdığımız Şeyler ve Duygularımızı İfade Etme Yöntemlerimiz  neler?"  etkinliği uygulanmıştır.

Öfkenin; sevinç, heyecan, ya da korku gibi her insanda doğuştan var olan, normal ve herkes tarafından yaşanması gereken bir duygu olduğunu ancak önemli olanın öfkenin dışarıya davranış olarak nasıl yansıtıldığı üzerinde durularak örneklerle anlatılmıştır.

Seminerde, bireysel ve çevresel faktörlerin öfkenin ortaya çıkmasına neden olabileceği ve öfkenin bazı fizyolojik etkenlere yol açabileceği üzerinde duruldu. Fiziksel etkenler; gerginlik, kan şekerinin düşmesi, baş ağrısı, sık sık ve zor nefes alma gibi etkilerinden bahsedildi.

Öfke kontrolü konusunda, öfkemizin neden olduğu duygularımızı davranışla saldırganlığa dönüştürmeden önce, öfkelendiğimizde ilk anda verebileceğimiz tepkinin fazla olabileceğini bu nedenle bir süre geçtikten sonra problemi çözmemizin daha sağlıklı olacağını, derin bir nefes alıp çatışma ortamından uzaklaşabileceğimizi, karşılıklı konuşabileceğimizi ve affedici davranabileceğimizi paylaşmıştır.


30.04.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.