"MÜMKÜN OLSAYDI HER KARIŞ TOPRAĞA BUĞDAY EKER GİBİ KİTAP EKERDİM."

"MÜMKÜN OLSAYDI HER KARIŞ TOPRAĞA BUĞDAY EKER GİBİ KİTAP EKERDİM."

Okuma alışkanlığı kazanmış bir çocuk, okumayı bir gereksinim olarak algılaması sonucu okuma eylemini, yaşamı boyu sürekli ve düzenli biçimde gerçekleştiren çocuktur.

Çocuğun okumayı öğrendikten sonra bu eylemi zevkle yapmasını sağlamak için neler yapılmalıdır?
Okuma alışkanlığının, temelinin aile içinde atıldığı ve devamının eğitim sisteminde öğretmenler tarafından öğrenciye kazandırıldığı düşünülürse, bu alışkanlığın kazanımında aile ve öğretmenlerin rolü büyüktür.
Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Masal Anlatıcısı olan Sayın Nilüfer İnceman Akgün geçen ay olduğu gibi bu ay da okulumuzu, 2. Sınıf öğrencilerine okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik hazırlamış olduğu "Yaratıcı Okuma" etkinliği ile şenlendirdi.
Bu etkinlik için Sara Şahinkanat'ın yazdığı "Üç Kedi Bir Dilek" kitabını seçen Nilüfer Hanım, öğrencilerle okuma sürecinde geleneksel oyunlar oynayarak, yazarak, resimler çizerek, yaratıcı drama çalışmaları yaparak kitap kahramanları olan Pus, Pati ve Pisi karakterlerini adeta içimizden biri haline getirdi.

Öğrencilerimizin  "Dinleme-Anlama" ve "Konuşma-Anlatma", ilişki kurma, eleştirme gibi çok önemli becerilerinin geliştiğini bilmek ve bunu yaparlarken çok eğlendiklerini görmek bizleri çok mutlu etti. Nilüfer Hanım'a çok teşekkür ediyoruz.


01.04.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.