MİNİKLERİMİZ BURSA'YI TANIYORLAR

MİNİKLERİMİZ BURSA'YI TANIYORLAR

Öğrencilerimizle, ''Bursa'da Değerlerimle Büyüyorum" başlıklı projemiz kapsamında Bursa Kent Müzesi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimizin müzede gördüğü şeylere karşı ilgisi oldukça büyüktü. Müzeyi, müzedeki eserleri birbirine göstererek heyecanla ve zaman zaman şaşkınlıkla gezdiler. Gezi sonunda bir de Hacivat'la Karagöz'ün ''Dostluk'' başlıklı animasyon kukla gösterisini izledik.
Yaptığımız gezide Bursa kentinin tarihi, coğrafi, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari ve turistik yapısına ilişkin bilgi ve belgeler, görsel sunum ve Bursa'ya has objelerle kentimizi tanıdık. Müzede Bursa'da yaşamış altı Osmanlı padişahının balmumu heykellerini gördük. Ayrıca, müzede yer alan kentin topografik maketi sayesinde Bursa surları ve külliyeler, hanlar, hamamlar, camiler gibi anıt eserler hakkında bilgi edindik.
Müzenin bodrum katında yer alan 'Tarihi Esnaf Sokağı' nda, Bursa'nın geleneksel ticaret hayatını gözlemledik. ''Arabacı, nalbant, saraç, semerci, yemenici, bıçakçı, bakırcı,kalaycı, tenekeci, marangoz, keçeci, sepetçi, şekerci, kebapçı, ipek-tekstil-havlucu' özgün dekor ve canlandırmalarıyla zamana yolculuk yaptık.


23.12.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.