MERİNOS ENERJİ MÜZESİ

MERİNOS ENERJİ MÜZESİ

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri ile ''Kuvvet ve Enerji'' ünitesi '' enerji dönüşümleri '' konusu kapsamında Merinos Enerji Müzesini ziyaret ettik.

Bursa Merinos Enerji Müzesi'nin tarihi Türkiye Cumhuriyet'inin ilk yıllarına kadar dayanmaktadır. 

Merinos Fabrikası için Açılış töreninde şeref defterine yazan Mustafa Kemal Atatürk, Merinos'un Bursa bölgesi ve Türkiye için önemli olduğunu belirtmiştir.

"Sümerbank Merinos Fabrikası, çok kıymetli bir eser olarak milli sevinci artıracaktır. Bu eser, yurdun, özellikle Bursa bölgesinin endüstri gelişimine ve büyük milli ihtiyacın giderilmesine yardım edecektir. Eserin başarılmasından Ekonomi Bakanlığı'nı tebrik ederim. Sümerbank direktörlüğüne teşekkür ve fabrikayı gördüğüm gibi yüksek bilgi, tam düzenli idarede, direktörüne başarı temenni ederim." "K. Atatürk"

Tarihte önemli yeri olan ve Elektrik üretimi sağlayan Merinos Elektrik Santrali, 21. Yüzyılın çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak Bursa Merinos Enerji Müzesi'ne dönüştürülmüştür.

Elektriğin gelişimini ve sanayi üretim gereçlerinin sergilendiği Müzede; Dünya'da, Türkiye'de ve Bursa'da elektrik tarihi elektrik öncesinde kullanılan aydınlanma araçlarını ve elektrik enerjisinin üretim kısımlarını yakından gördük. Öğrencilerimiz merak ettiği konularda soru sorup, enerji dönüşümlerinin nasıl gerçekleştiğini ve elektrik üretiminin aşamaları hakkında bilgi sahibi olarak gezimizi sonlandırdık.


27.12.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.