MASAL SAATİ

MASAL SAATİ

Çocukları eğiten, onları hayata hazırlayan, doğruya ve güzele yönelten, onlara iyi bireyler olmalarını öğütleyen edebiyat ürünü deyince aklınıza ilk ne gelir? "Masal" dediğinizi duyar gibiyiz. Diğer edebiyat türlerinden farklı olarak masallar, içerdikleri zengin anlam düzeyleri sayesinde, çocuğu kendi kişiliğini keşfetmeye yönlendirirler; karakterlerinin gelişmesi için ne tür deneyimlerin gerekli olduğunu belirtirler.


İkinci sınıf öğrencilerimizin yürüttüğü "Minik Yazarlar" projesi kapsamında davet ettiğimiz Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Masal Anlatıcısı olan Sayın Nilüfer İnceman Akgün,  bu hafta miniklerimizin kapısını masal anlatmak için çaldı.  Çocuklar bu masal saatinde nehirlerin kenarından yürüdüler, tavuklarla konuştular, etraflarında uçuşan masalları yakalayıp bir tanesinin içinde ruhlarını kanatlandırdılar. Öğrencilerimizin deyimiyle "Masal Perisi" Nilüfer Hanım'a projemize verdiği bu güzel destek nedeniyle teşekkür ederiz.

"Eğer çocuklarınızın zeki olmasını istiyorsanız, onlara masal okuyun. Eğer onların daha zeki olmalarını istiyorsanız, daha fazla masal okuyun."   Albert Einstein


23.12.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.