LIONS QUEST YAŞAM BECERİLERİ EĞİTİMİNİ TAMAMLADIK

21-25 Ağustos tarihlerinde 3 Mart Okullarında gerçekleştirilen Lions Quest Yaşam Becerileri Eğitimi, tüm bölüm öğretmenlerinin katılımıyla sonuçlandı. Beş gün süren eğitimlerini büyük bir başarıyla tamamlayan öğretmenlere uluslararası sertifikaları verildi. Sertifika töreninde, açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Küçükkayalar, Lions Quest Eğitim programının gerçekleşmesinde emeği geçen tüm eğitmen ve katılımcılara teşekkür etti. Programın gerçekleşmesinde BUSİAD'ın desteği ve işbirliği için ayrıca teşekkürlerini iletti. 118-K Lions Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Ali Özerk, bu eğitimin yapılmasında verdikleri katkı ve değerli işbirlikleri için ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar'a, Özel 3 Mart Okulları Müdürü Ayla Okumuş ve Müdür Yardımcısı Ebru Yılmaz'a ve Öğretmenlerine, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan'a, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Lions Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Neş'e Yıldırım'a ve BUSİAD Genel Sekreteri Basri Tüfekçioğlu'na ve Lions Eğitim Akademisi Başkanı Ender Tukay'a teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Lions Quest Avrupa Direktörü Nilgün Niord'a, Lions Quest Türkiye Koordinatörü Şima Sunder'e ve eğitimi gerçekleştirilen Rengin Damar ve Oral Özeken'e teşekkürlerini iletti.

Lions Quest Yaşam Becerileri eğitim programı, Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve Lise Dönemi ögretmenlerini eğiterek öğrencilerine uygulamaları için kazandırılmaktadır. Program içeriği dönemlere uygun konuları kapsamaktadır. Sosyal Duygusal Öğrenme metotları ile yaşami kolaylaştıran, karar verme, sorumluluk alma, kendine güven, gönüllülük, güçlü kişilik becerilerine sahip olma gibi değerleri,  paylaşımcı aktif katılımla oyunlarla çocuklara kazandırmaktadır. Stanford Üniversitesi tarafından başlatılan ve geliştirilen eğitim programı, Dünyada ilk üç program arasında yerini almıştır. 105 ülkede kendi dilinde uyarlanarak uygulanmaktadır. Bu program sonucunda öğrencilerin akademik başarılarının artması ve yaşam becerilerinin gelişmesi beklenmektedir. Türkiye'de 350 okuldan 4000 öğretmene ulaşılmış olup, profesyonel ve bilimsel bir ekiple gönüllü olarak yaygınlaşması hedeflenmektedir.

26.08.2017