Kodlama Eğitimi (Code Studio) Sertifikalarımızı Aldık

Kodlama Eğitimi (Code Studio) Sertifikalarımızı Aldık

Okulumuzun 6. Sınıf öğrencileri "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi içerisinde algoritma ve kodlama eğitimini ilk ayağı olan "Code.org" sitesi üzerindeki derslerini başarı ile bitirdiler.

            Çocuklarımız aldıkları algoritma eğitimi ile bir işe başlanmadan planlama yapma ve süreçte oluşabilecek yanlışlıklarla ilgili önceden önlem alma gibi beceriler kazandırılmaya çalışıldı. Günlük hayatta da yapacakları işlerinde planlı ve düzenli olmaları istenen çocuklarımız bu becerilerini bilgisayar kullanırken de geliştirdiler.

            Kodlama Eğitimi 4. Sınıflarda "Bilgisayarda Kodlama Eğitimi" dersi ve 6. Sınıflarda "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinde 3 bölümden oluşan bir dizi uygulama ve animasyon-yazılım programıyla verilmektedir. Bunun ilk bölümü olan büyük teknoloji firmalarının kurucularından Sergey Brin(Google), Mark Zuckenberg(Facebook) ve Bill Gates(Microsoft)'in de bulunduğu bir grup programcının ortak projesi olan "Code.org" sitesinde öğrencilerimiz yazılım dillerinde en çok kullanılan yapılar olan "döngü", "değişken", "fonksiyon" gibi yapıları kullanarak belirlenen görevleri ve uygulamaları tam şekilde yapmaları istenildi. Öğrenciler bilgisayar öğretmenimiz Çağlar TUNÇEL'in verdiği kodlama eğitimi sayesinde bu yapıları istenilen seviyede öğrenerek, site üzerindeki bütün dersleri tam bir şekilde bitirmiş oldular.

            Kodlama eğitiminin ikinci bölümü olan Scratch programı ile öğrencilerimiz "Code.org" sitesinde öğrendikleri Türkçe kod blokları ile kendi yarattıkları sahne, dekor ve karakterlerle yaptıkları animasyon ve program uygulamalarını yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başladılar.

            Okulumuzun tüm 6. Sınıf öğrencilerimiz yaptıkları uygulamalar ve kodlama işlemleri sonucunda bitirdikleri "Code.org" sitesi Course 4 dersinden dolayı hak ettikleri "Code Studio Course 4" sertifikalarını almışlardır. Bilgisayar öğretmenimiz Çağlar TUNÇEL ve müdür yardımcımız Kaan SELÇUK öğretmenimiz ile bu başarıyı birlikte yaşadık.

            Özel 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumlarının farkını bilişim alanında da fark ettirmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bilişim alanında kodlama(yazılım) eğitiminin yanı sıra uzaktan eğitim video çekimleri, web tasarımı yapımı, afiş ve görsel tasarım gibi alanlarda birçok uygulamalarla kendilerini geliştirmektedirler. Çok yönlü gelişim açısından öğrencilerimize her türlü kaynağı ve olanağı sağlamaktayız.

            "Kendi gelecekleriyle ilgili öngörüleri olmayan ülkeler, başkalarının öngörülerini yaşarlar." Bu sözden de yola çıkacak olursak kendi ülkemizde üreten, geliştiren yani AR-GE ye önem veren bir toplum yaratmalıyız. Bunun için çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren yazılıma(kodlama) yönelterek onların araştırma yapmalarına yönelik teşvik edici adımlar atmalıyız.

            Üreten ve geliştiren bir yeni nesil yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor..


23.01.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.