KENT BOSTANLARI GEZİMİZ

KENT BOSTANLARI GEZİMİZ

"Ortaokul TEMA Eğitim Programı" kapsamında öğrencilerimiz ile Nilüfer Belediyesi küçük ölçekli kent bostanlarını ziyaret ettik. Ürünlü Mahallesi'nde 5 buçuk dönümlük arazi üzerine kurulan 64'er metrekarelik 67 bahçeden oluşan Kent Bostanları ekolojik tarım koşullarına göre üretimin yapıldığı bir alandır.

Öğrencilerimiz ekolojik tarım ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindiler. Burada herhangi bir tarım ilacı ya da sentetik gübre kullanılmadan, yerel tohumlarla üretim yapıldığını öğrendiler. Tarım, toprak ve tohum üzerine söyleşiler yapma fırsatı buldular.

Proje Koordinatörü ve Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay da hızlı büyümenin kent bostanları ve tarımsal alanları yok ettiğine dikkat çekerek, "Hızla büyüyen kentlerde bostanlar boşaltılıyor, beton yığınları yükseliyor. Kır ürettikçe kent karnını doyurabilir. Biz kır üretime devam etsin, kentli kırı ziyaret etsin istiyoruz. Burada kentlilere ekolojik tarımı öğreterek, ürettiklerimizi birlikte tüketmek istiyoruz. Çocuklarımız gençlerimizi toprakla buluşturmak istiyoruz. " diye konuştu. Arca Atay ve TEMA Vakfı sorumlusu Seyit Ali Yıldırım 'a teşekkür ederiz.


05.01.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.