İSTANBUL "ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ"NDEYİZ

İSTANBUL "ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ"NDEYİZ

2010 yılından bu yana İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali gerçekleştiriliyor. Bienal, hem Türkiye'de hem de yurt dışında yaşayan çocuk ve gençlere yönelik, Türkiye'nin en büyük çaptaki sanat etkinliğidir.

Bienal, yaratıcılık üzerine derinlemesine bir incelemeyi ve yansıtmayı hedefler. Gelecek nesillerin gelişimi için çocukların yetişirken, görsel estetiğe değer vermeyi ve estetik yaratımını öğrenmesi, bugün her zaman olduğundan daha fazla önemlidir.

Bienal, çocuklara ve gençlere farklı mecralarda sanat üretmeleri için fırsat yaratır. Bu sayede çocukların aynı zamanda deneyimlerini aktararak kendilerini görünür kılması hedeflenmektedir. Resim, çizim, baskı ve heykel gibi farklı disiplinler dâhil edilebildiği gibi, zamana dayalı olarak üretilecek film, ses, performans, tiyatro ve müziği kullanma yaklaşımlarına da olanak sağlar.

2018 yılı 5. Bienalin teması, "ŞİMDİ VE BURADA" Bu tema üzerine çalışan öğrencilerimizin beş projesi gönderildi, Gönderilen beş projeden üçü kabul gördü. Öğrencilerimizin kabul gören Heykel ve resim çalışmaları, 19 Nisan-23 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul'da çeşitli mekanlara paylaştırılarak, sergilenecek ve gösteriler gerçekleştirilecektir.

"ŞİMDİ ÇOCUK OLMAK" temasıyla bienale katılan öğrencilerimiz, Gamze DEDE, Azra DENİZ, Berna ÇANDIR, Eda Su EROL.

"ŞİMDİ BURDA... ŞİMDİ DÜNYADA..." temasıyla bienale katılan öğrencilerimiz, Defne TATAÇ, Zeynep Nil ŞENTÜRK, Ege ŞENGÜL, Öykü KOÇ, Sevil İPEK AKKAŞ, Nehir YAZGAN, Mısra KILIÇASLAN, Nehir YILMAZ, Bennu AKA, Ayşenaz TOPOĞRAF, Zeynep ÖZER, Arda MISIRLIOĞLU, Belen CAN, Berrak ÇAVUŞOĞLU, Zeynep MUTLU, Ege ORAL.

"ŞİMDİ "UMUT" KIR ÇİÇEKLERİ" Temasıyla ise "Kır Çiçekleri"mizden; Halise ASI, Sena GÜRPINAR, Kübra AHMET, Betül ER, Sena Nur DİKMEN,

Projelere Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Pınar Aytek ALTINKAYA rehberlik etti.

Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyoruz.


02.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.