İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK BİANİLDE BU YIL 4 PROEYLE OKULUMUZU TEMSİL EDECEĞİZ

İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK BİANİLDE BU YIL 4 PROEYLE OKULUMUZU TEMSİL EDECEĞİZ

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, bu yıl, teknoloji ve sanat perspektifinde, dünden bugüne şimdiyi, şimdinin perspektifinden de yakın geleceği UMUT etmeye davet ediyor., "UMUT" temalı 7. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienalinde Görsel Sanatlar alanında 879 proje başvurusu arasından;

"KUŞLAR UÇAR, UMUTLAR UÇAR.",

"ELPİS",

"GELECEĞİ UMUTLA İNŞA ETMEK"

"DESPAİR&HOPE"  4 projemiz katılıma hak kazanmıştır. 

Bienal, umut konusunu farklı alt başlıklarda ele alarak, bazı bölümler özelinde farklı sorular sorarak çocuklar ve gençlerin perspektifinden bu soruların yanıtlarını arıyor. Çocukları ve gençleri "umudun keşfine" dahil ederek, onların taze bakış açılarından ve kullanılmamış potansiyellerinden, geleceğin ufkunu şekillendirmeyi amaçlıyor. Umut, onların eşsiz iç görüleri sayesinde, bugünümüzü ve geleceğimizi şekillendirecek daha derin bir anlayış merkezinde yerini alıyor.  Bu bağlamda toplum olarak karşılaştığımız zorluklara yönelik alışılagelmiş yaklaşımlar, yerini, yeni neslin, fark yaratacak, taze fikirleriyle, birleştirici çözümlerine bırakıyor.

Bienal, bu yıl umudun ışığında, geçmiş yıllarda olduğu gibi resim, heykel, fotoğraf eserlerine ve sahne performanslarına ev sahipliği yaparken, diğer yandan bu yıl eklenen yapay zeka, dijital sanatlar gibi alanlardan da eserlerin sanat severlerle buluşmasını hedefliyor.


12.03.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.