İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ S.C.A.M.P.E.R ONLINE EĞİTİM SEMİNERİNDE

Her daim çağı yakalayan, soran sorgulayan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokul -Ortaokul öğretmenleri olarak online eğitim seminerlerine devam ediyoruz. Globed Raz -Kids online e-reader platformu işbirliği ile "BRAINSTORMING- S.C.A.M.P.E.R" eğitimi aldı.

SCAMPER, öğrencilerin yaratıcılığını ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmede kullanılabilecek, uygulaması kolay ve eğlenceli bir beyin fırtınası tekniğidir. Bu teknikte alışılmış beyin fırtınası tekniğinden farklı olarak belirli  basamaklar izlenmektedir. Bu basamaklar Substitude  (yer değiştirme), Combine(birleştirme), Adapt (uyarlama), Modify, Minify, Magnify (değiştirme, küçültme,büyütme), Put to other uses (başka amaçlarla kullanma), Eliminate (yok etme, çıkarma), Reverse, Rearrange (tersine çevirme, yeniden düzenleme) şeklinde sıralanmaktadırlar. Tekniğin uygulaması esnasında her basamak sırası ile ele alınarak, belirlenen bir nesne üzerinde beyin fırtınası gerçekleştirilir. Ele alınan nesne her aşamaya uygun olacak şekilde değiştirilir, küçültülür, büyültülür ya da tamamen ortadan kaldırılabilir. Her aşamada farklı sorular yöneltilerek öğrencilerin o nesne üzerinde farklı açılardan düşünmesi sağlanır.

Öğretmenlerimize bu yararlı eğitimi verdikleri için Globed eğitim ekibine teşekkür ediyoruz.

30.03.2022